Vanavond op tv: The Passion 2022, Conference League-wedstrijden PSV en Feyenoord

Vanavond op tv: The Passion 2022, Conference League-wedstrijden PSV en Feyenoord
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 14 april

Kijktip :

Vanavond is het zover: The Passion is terug. Het jaarlijkse Paasspektakel komt dit keer vanuit Doetinchem. Verder onder meer de Conference League-returns van PSV en Feyenoord. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 14 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: PSV - Leicester City (Conference League)

Veronica
18:00 uur

Voorbeschouwing en vanaf 18.45 uur live verslag van PSV - Leicester City, de return in de kwartfinales van de Conference League. Afgelopen donderdag speelde PSV in het King Power Stadium in Leicester het heenduel in de kwartfinales van de Conference League. De wedstrijd tegen de nummer negen van de Premier League werd vooraf als 'lastig' gekwalificeerd en dat bleek ook zo te zijn. Toch wist PSV Leicester knap op 0-0 te houden.

Zembla: het lot van Oekraïne

NPO 2
20:25 uur

De oorlog in Oekraïne is, ruim een maand na de Russische invasie, helaas nog altijd in volle gang. Zembla wijdt vanavond een speciale uitzending aan het lot van Oekraïne, dat een wanhopige zoektocht naar bondgenoten onderneemt. Al sinds de onafhankelijkheid, aan het begin van de jaren negentig, is Oekraïne op zoek naar sterke vrienden in het Westen: de NAVO en de Europese Unie.

Terug: Mr. Frank Visser - hoe is het nu met?

SBS 6
20:30 uur

Vanaf vanavond is het programma Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? weer terug met een nieuw seizoen. Presentator Viktor Brand gaat in dit programma op bezoek bij oude bekenden. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen reist Brand naar Den Haag, waar de buren de vloer met elkaar wilden aanvegen door extreme geluidsoverlast. En we zijn terug in het Drentse Zwartemeer, waar een kwestie uitgelopen was op een behoorlijk grensgeschil.

Live: The Passion 2022

NPO 1
20:35 uur

Vandaag is het Witte Donderdag en dat betekent dat het paasspektakel The Passion weer te zien is. Dit jaar komt de show vanuit Doetinchem, in de Achterhoek. Het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus Christus wordt in een nieuw jasje gestoken. De hoofdrollen zijn dit jaar voor onder anderen Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Thomas Cammaert (Petrus) en Dennis Weening (Judas).

Live: Slavia Praag - Feyenoord (Conference League)

Veronica
21:00 uur

Na de wedstrijd PSV - Leicester City gaat de Conference League-avond op Veronica om 21.00 uur door met Slavia Praag - Feyenoord. Afgelopen donderdag zagen we een waar voetbalfeest in de Kuip in Rotterdam, met voor Feyenoord helaas een onbevredigende uitkomst. De Rotterdammers kwamen tot drie keer toe op voorsprong, maar Slavia Praag maakte die elke keer weer ongedaan. De 3-3 viel zelfs diep in de blessuretijd.

Docu: Flee

NPO 2
22:25 uur

Vanavond is op NPO 2 de schitterende, voor drie Oscars genomineerde documentaire Flee te zien. Flee vertelt het aangrijpende verhaal over de vlucht van de Afghaanse homoseksuele Amin en zijn familien aar Denemarken, in de jaren negentig. Academicus Amin (36) vertelt, geanonimiseerd, over de toedracht van zijn vlucht voor de Mujahedeen als minderjarige. Het is de eerste keer dat hij het hele verhaal aan iemand vertelt.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV