Tv-première Judy vrijdag te zien op Net5 in Greatest Hits-filmmaand

Tv-première Judy vrijdag te zien op Net5 in Greatest Hits-filmmaand
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Het tragische leven van Hollywoodlegende Judy Garland spreekt nog altijd tot de verbeelding. Vooral de laatste jaren van haar carrière zijn ronduit fascinerend te noemen. Deze periode staat centraal in het fraaie Judy, vrijdag voor het eerst te zien op televisie bij Net5. Je kunt Judy streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van The Greatest Hits-maand van Net5 op Gids.tv.

Het verhaal
In de winter van 1968 komt Judy Garland aan in London om The Talk of the Town vijf weken lang op te voeren. Haar stem is echter niet meer zo sterk als dertig jaar geleden, toen ze als kindsterretje doorbrak in Hollywood. Gedurende de voorbereidingen op deze shows maakt Judy veel mee en kijkt ze terug op haar leven. Ze heeft ruzie met haar management en ontmoet Mickey Deans, haar toekomstige (vijfde) echtgenoot.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het leven van Judy Garland was eigenlijk al verpest op het moment dat ze doorbrak. Filmbonzen stopten haar vol met pillen om haar zo lang mogelijk te laten werken, ook al was ze nog een kind. Ze schitterde weliswaar in eeuwige klassiekers als The Wizard of Oz (1939), Meet Me in St. Louis (1944) en A Star Is Born (1954), maar deze hoogtepunten werden afgewisseld met vele dieptepunten. In het oerdegelijke Judy zet Renée Zellweger een Oscarwinnende rol van formaat neer als de gevallen ster op haar laatste benen. Met behulp van prachtige make-up, kostuums en muziek creëert regisseur Rupert Goold meerdere kippenvelmomenten.

Cast
Naast Renée Zellweger (Bridget Jones's Diary) en Jessie Buckley (The Lost Daughter) zijn ook Finn Wittrock (The Big Short), Rufus Sewell (The Father) en Michael Gambon (Harry Potter and the Half-Blood Prince) te zien in Judy. Deze film is geregisseerd door Rupert Goold.

Judy (2019) wordt beoordeeld met een 6,8 op IMDb en is vrijdag 15 april om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: biografie, drama, muziek. Speelduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV