Legendarische oorlogsfilm Apocalypse Now zaterdag te zien op Veronica

Legendarische oorlogsfilm Apocalypse Now zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Na het fenomenale jaar 1974 - waarin hij The Conversation en The Godfather, Part II afleverde - moesten liefhebbers vijf jaar wachten op de volgende film van Francis Ford Coppola. Maar wát een film was het: Apocalypse Now geldt tegenwoordig als één van de beste en meest legendarische oorlogsfilms ooit. Zaterdag is-ie te zien op Veronica en je kunt Apocalypse Now streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Kapitein Benjamin L. Willard wordt in de Vietnamoorlog aangesteld om de verdwenen kolonel Kurtz op te sporen. Kurtz houdt zich verscholen in het oerwoud van Cambodja, waar hij een eigen kolonie heeft gesticht. Willard gaat hem per boot zoeken en krijgt gezelschap van een markant groepje soldaten: een jongeling, een neuroot, een oudere kaptein en een surfer. Hun zoektocht brengt ze langs de vreemdste plekken en figuren. Langzaam beginnen ze de ellende van de oorlog te zien en voor ze het weten is het vooral een kwestie van overleven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Klassieker dan dit wordt het niet. Coppola's meesterwerk geldt nog altijd als de definitieve film over de Vietnamoorlog, andere klassiekers als The Deer Hunter (1978) en Platoon (1986) ten spijt. Het is verbazingwekkend dat er zo'n fantastische film uit het chaotische productieproces gekomen is, maar dat is een heel ander verhaal. Coppola schotelt ons fascinerende beelden en personages voor, zoals de klassieke opening op de tonen van 'The End' van The Doors en de gestoorde luitenant-kolonel Bill Kilgore. Een film die je nooit meer vergeet.

Cast
Naast Martin Sheen (The Departed) en Marlon Brando (The Godfather) zijn ook Robert Duvall (Network), Laurence Fishburne (The Matrix) en Dennis Hopper (True Romance) te zien in Apocalypse Now. Deze film is geregisseerd door Francis Ford Coppola.

Apocalypse Now (1979) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is zaterdag 16 juli om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 153 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV