Schitterend filmdrama Billy Elliot zaterdag te zien op België Eén

Schitterend filmdrama Billy Elliot zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Hoewel Hollywoodproducties ook rauw kunnen zijn, kijken we voor de harde maar ontroerende filmdrama's toch het liefst naar Groot-Brittannië. In 2000 trok het schitterende Billy Elliot met een ware zegetocht over de wereld. Deze aangrijpende film is zaterdag te zien op België Eén en je kunt Billy Elliot streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Billy Elliot speelt zich af in 1984. De elfjarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in het noordoosten van Engeland. Zijn moeder is onlangs overleden en hij moet vaak op zijn demente oma passen. Zijn vader en oudere broer Tony zijn mijnwerkers, maar zitten thuis omdat ze staken. Billy krijgt iedere week wat geld voor zijn bokslessen - hoewel hij de sport helemaal niet leuk vindt en er niets van bakt. Wanneer Billy weer eens moet nablijven voor extra bokslessen, ziet hij de balletklas van mevrouw Wilkinson trainen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Een film over je dromen najagen temidden van een vijandelijke omgeving, zo valt Billy Elliot het beste te omschrijven. Je leeft vanaf de eerste minuut mee met het innemende jongetje, maar voelt ook voor zijn vader en broer - een knappe prestatie van zowel de acteurs als regisseur Stephen Daldry. Het beeld dat hij schetst is grimmig doch sfeervol, en langzaam maar zeker word je helemaal deze film ingetrokken. Billy Elliot kreeg bovendien drie Oscarnominaties. Een moderne klassieker.

Cast
Naast Jamie Bell (Rocketman) en Julie Walters (Mary Poppins Returns) zijn ook Gary Lewis (Gangs of New York) en Jamie Draven (Division 19) te zien in Billy Elliot. Deze film is geregisseerd door Stephen Daldry (The Hours).

Billy Elliot (2000) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is zaterdag 28 mei om 21.20 uur te zien op België Eén. Genre: drama. Speelduur: 110 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterend filmdrama Billy Elliot zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV