Nieuw seizoen Hier zijn de Van Rossems begint zaterdag in Gorinchem

Nieuw seizoen Hier zijn de Van Rossems begint zaterdag in Gorinchem
Maarten, Sis en Vincent geven hun ongezouten mening

Kijktip :

Maarten, Sis en Vincent van Rossem zijn vanaf zaterdag (16 april) terug met een nieuw seizoen van Hier zijn de Van Rossems. In dit programma bezoeken ze diverse Nederlandse (en soms Belgische) steden, waar ze architectuur, geschiedenis en kunst bespreken.

Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Gorinchem
In de eerste aflevering bezoekt het drietal het Zuid-Hollandse Gorinchem, een vestingstad waar het verleden voelbaar is. De stad is trots op zijn helden. Zo werd 'de Nederlandse Leonardo da Vinci' hier geboren en schopte een andere zoon van Gorinchem het tot nationale held van Korea. Ook dichter Ida Gerhardt, door de Van Rossems zeer bewonderd, kwam hier vandaan.

Hugo de Groot
Sis leest een gedicht van Gerhardt voor, maar houden de mannen het wel droog? Verder vertelt Maarten over een omstreden burgemeester en belicht Vincent een eigenzinnig monument. Het bezoek wordt afgesloten bij een belangrijk stukje vaderlandse geschiedenis, het poortje van Hugo de Groot - maar hier moet Maarten de gemeente Gorinchem even streng toespreken.

Het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems is vanaf zaterdag 16 april wekelijks rond 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Hier zijn de Van Rossems begint zaterdag in Gorinchem of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV