Special Cruijff 75 over Johan Cruijff zaterdag te zien op NPO 1

Special Cruijff 75 over Johan Cruijff zaterdag te zien op NPO 1
Voetballegende zou 25 april 75 jaar worden

Kijktip :

Op 25 april 2022 zou Johan Cruijff 75 jaar geworden zijn. Daar wordt door de NOS uitgebreid aandacht aan besteed, onder meer met de special Cruijff 75 - waarin we uniek en niet eerder vertoond filmmateriaal van de voetballegende te zien krijgen.

Cruijff 75 gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Nieuw licht
Speciaal voor deze uitzending is bestaand zwart-wit videomateriaal ingekleurd, zodat we een bijzonder beeld van de beste Nederlandse voetballer aller tijden krijgen. De beelden werpen een nieuw licht op de jaren van Johan Cruijff als profvoetballer. Zijn carrière begon in 1964 bij Ajax en eindigde in 1984 - ironisch genoeg - bij Feyenoord.

Erik ten Hag
In deze uitzending zien we onder meer speciaal ingekleurde beelden van de beroemde krulbal van Cruijff tegen FC Den Haag in 1972, die hierdoor nóg meer tot leven komt. Daarnaast talloze beelden die bij het grote publiek niet bekend zijn, zoals een ontmoeting tussen Cruijff en een jeugdige Erik ten Hag, de huidige trainer van Ajax.

De special Cruijff 75 is zaterdag 16 april om 22.20 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de special Cruijff 75 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's