Documentaire Het kruis van Tegelen zondag 17 april te zien op NPO 2

Documentaire Het kruis van Tegelen zondag 17 april te zien op NPO 2
Paasspelen zijn traditie in Limburgs dorp

Kijktip :

De vijfjaarlijks opgevoerde Tegelse Passiespelen gaan over de laatste lijdensdagen van Jezus Christus. In de documentaire Het kruis van Tegelen is te zien hoe deze traditie tot op de dag van vandaag een belangrijke rol speelt in het Limburgse dorp.

Het kruis van Tegelen gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Conflicten
Hoewel het hele dorp meedoet aan de traditie van de Tegelse Passiespelen, die al teruggaat tot 1931, gaat het ook vaak gepaard met conflicten over teksten, vernieuwing en de opzet van het spel. De Bijbel blijft tenslotte een uiterst serieuze zaak. De documentaire Het kruis van Tegelen laat zien hoe het er bij de laatste Passiespelen aan toe ging door enkele spelers te portretteren.

Dilemma's
In de schaduw van deze laatste Spelen ontvouwen zich de lijdensverhalen van diverse passiespelers, die worstelen met eigentijdse dilemma's als machtsmisbruik, huiselijk geweld, homofilie, migranten en gelijkwaardigheid, maar ook het lijden onder Bijbelse thema's als verraad, uitstoting en misplaatste trots.

De documentaire Het kruis van Tegelen is zondag 17 april om 20.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Het kruis van Tegelen terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Het kruis van Tegelen zondag 17 april te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV