Vanavond op tv: The Bay seizoen 3, special De mooiste maten van de Matthäus

Vanavond op tv: The Bay seizoen 3, special De mooiste maten van de Matthäus
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 15 april

Kijktip :

Vanaf vanavond is het derde seizoen van The Bay te zien op België Eén. Verder onder meer de special De mooiste maten van de Matthäus. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 15 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: De mooiste maten van de Matthäus

NPO 2
20:25 uur

Het is bijna Pasen en dat betekent dat de Matthäus Passion traditoneel weer van stal gehaald wordt. Liefhebbers van Bachs meesterwerk vertellen in de special De mooiste maten van de Matthäus over hun favoriete fragmenten uit het stuk. Deze special is gemaakt ter ere van een bijzonder jubileum, want al sinds 1922 voert de Nederlandse Bachvereniging de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit. De traditie startten ze in de Grote Kerk in Naarden.

Tv-première: Judy

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de tv-première van de biografische film Judy te zien. Dertig jaar nadat Judy Garland als kindsterretje doorbrak met The Wizard of Oz is haar carrière op een laag pitje komen te staan. In 1968 gaat ze op tour in Londen om haar leven weer op de rit te krijgen en een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die achterblijven in Amerika.

Start: The Bay seizoen 3

Eén
20:40 uur

Vanavond gaat het gloednieuwe, derde seizoen van de Britse misdaadserie The Bay van start op België Eén. Jenn Townsend is de nieuwe gezinsvertrouwenspersoon bij de politie van Morecambe. Op haar eerste dag wordt ze meteen in het diepe gegooid wanneer een lichaam aanspoelt in de baai. Om de zaak op te lossen moet Jenn nauw in contact komen met een rouwende en gecompliceerde familie.

Docu: Clinton Young - About Time

NPO 3
21:00 uur

De documentaire Clinton Young: About Time schetst een portret van de terdoodveroordeelde Clinton Young. Het onmogelijke is gebeurd: Young, die in een Texaanse dodencel al bijna twintig jaar wacht op zijn executie, mag onder voorwaarden zijn nieuwe proces in vrijheid afwachten. Dat is mede te danken aan de Nederlandse filmmaakster Jessica Villerius, die in 2014 voor een documentaire over de doodstraf ontdekte dat Young de dubbele moord niet kon hebben gepleegd.

Oorlogsfilm: Apocalypse Now

Canvas
21:10 uur

Vanavond is op Canvas de legendarische oorlogsfilm Apocalypse Now te zien. Kapitein Benjamin L. Willard wordt in de Vietnamoorlog aangesteld om de verdwenen kolonel Kurtz op te sporen. Kurtz houdt zich verscholen in het oerwoud van Cambodja, waar hij een eigen kolonie heeft gesticht. Willard gaat hem per boot zoeken en krijgt gezelschap van een markant groepje soldaten. Hun zoektocht brengt ze langs de vreemdste plekken en figuren.

Het jaar van Fortuyn: taart in gezicht

NPO 1
21:30 uur

In de vierde aflevering van de veelgeprezen dramaserie Het jaar van Fortuyn passeert opnieuw een beroemd incident de revue, dat velen zich nog kunnen herinneren: actievoerders die een taart in het gezicht van Pim Fortuyn gooien. Na dit beruchte taartincident - lange tijd deden geruchten de ronde dat de taart was gevuld met uitwerpselen - doet Pim Fortuyn een oproep aan premier Wim Kok en de PvdA om hem niet langer te demoniseren.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV