Heftig filmdrama The Passion of the Christ zondag te zien op Veronica

Heftig filmdrama The Passion of the Christ zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In 2004 werd schande gesproken van Mel Gibsons film The Passion of the Christ, waarin hij het lijdensverhaal van Jezus Christus vertelt. Vooral het extreme geweld stuitte veel kijkers tegen de borst. Veronica haalt de film zondag van stal ter gelegenheid van Pasen, maar let op: hij is niet voor tere zieltjes. Je kunt The Passion of the Christ streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De laatste twaalf uur van het leven van Jezus van Nazareth zijn aangebroken. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem, waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Toegegeven: het expliciete geweld in The Passion of the Christ laat je maag soms omkeren. Mensen die bekend waren met Mel Gibsons Braveheart wisten echter wat ze konden verwachten. Wanneer we onze blik wat verbreden zien we vooral dat Gibson het lijdensverhaal van Jezus Christus op indrukwekkende wijze tot leven laat komen. Niet voor niets kreeg de film drie Oscarnominaties, voor Beste Originele Muziek, Beste Cinematografie en Beste Make-Up. Gruwelijk, maar indrukwekkend.

Cast
Naast Jim Caviezel (Déjà Vu) en Maia Morgenstern (High Strung) zijn ook Francesco De Vito (I Am David) en Monica Bellucci (Spectre) te zien in The Passion of the Christ. Deze film is geregisseerd door Mel Gibson (Hacksaw Ridge).

The Passion of the Christ (2004) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is zondag 17 april om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: drama. Speelduur: 127 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV