Indrukwekkende documentaire Hitlers kindsoldaten maandag te zien op NPO 2

Indrukwekkende documentaire Hitlers kindsoldaten maandag te zien op NPO 2
Kinderen werden opgeleid tot SS'ers

Kijktip :

De documentaire Hitlers kindsoldaten vertelt een tot dusver vrijwel onbekend verhaal uit het staartje van de Tweede Wereldoorlog, over honderden Nederlandse kinderen die in de kazerne van Graz als SS'ers werden klaargestoomd.

Hitlers kindsoldaten gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Oostfront
Het is het voorjaar van 1945. De laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog zijn aangebroken, maar dat weten deze kinderen nog niet; zij maken zich op om naar het naderende oostfront te gaan. Velen van hen kregen voortijdig met oorlogsgeweld te maken. Bombardementen, fusillades en massamoorden vonden plaats op het kazerneterrein.

Levensbepalend
Wie waren deze kindsoldaten en hoe kwamen zij als de laatste SS'ers terecht in de maalstroom van de oorlog? In deze documentaire blikken vijf toenmalige kindsoldaten terug op deze levensbepalende gebeurtenissen. Het blijkt dat degenen die tekenden voor de SS veelal onder druk werden gezet of na valse beloftes werden overgebracht naar de SS-kazerne in Graz.

De documentaire Hitlers kindsoldaten is maandag 18 april om 20.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Hitlers kindsoldaten terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende documentaire Hitlers kindsoldaten maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV