Zaterdag op tv: Hier zijn de Van Rossems en Make Up Your Mind met Chantal Janzen

Zaterdag op tv: Hier zijn de Van Rossems en Make Up Your Mind met Chantal Janzen
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 april

Kijktip :

Zaterdagavond begint het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems op NPO2. Sis, Maarten en Vincent van Rossem namen je voor de eerste aflevering mee naar Gorinchem. Verder zie je een nieuwe aflevering van Make Up Your Mind op RTL4 met Chantal Janzen en Jan Smit als gast. En de special Cruijff 75 zie je in de late avond op NPO1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: Once Upon a Time in Hollywood

Veronica
20:00 uur

Los Angeles, 1969. Het wordt voor tv-ster Rick Dalton en zijn vaste stuntman en beste vriend Cliff Booth steeds moeilijker om te overleven in een voortdurend veranderende filmindustrie. Dalton is de buurman van de jonge en veelbelovende actrice Sharon Tate, die net getrouwd is met de prestigieuze Poolse regisseur Roman Polanski. En dan is er nog een groep hippies geleid door Charles Manson. Tijdens een zomer in Hollywood komen ze allemaal samen.

Terug: Hier zijn de Van Rossems

NPO 2
20:39 uur

Maarten, Sis en Vincent van Rossem zijn vanaf vanavond weer terug met een gloednieuw seizoen van Hier zijn de Van Rossems. In dit programma bezoeken ze diverse Nederlandse (en soms Belgische) steden, waar ze architectuur, geschiedenis en kunst bespreken. In de eerste aflevering bezoekt het drietal het Zuid-Hollandse Gorinchem, een vestingstad waar het verleden voelbaar is. De stad is trots op zijn helden. Zo werd 'de Nederlandse Leonardo da Vinci' hier geboren en schopte een andere zoon van Gorinchem het tot nationale held van Korea. Ook dichter Ida Gerhardt, door de Van Rossems zeer bewonderd, kwam hier vandaan. Sis leest een gedicht van Gerhardt voor, maar houden de mannen het wel droog? Verder vertelt Maarten over een omstreden burgemeester en belicht Vincent een eigenzinnig monument. Het bezoek wordt afgesloten bij een belangrijk stukje vaderlandse geschiedenis, het poortje van Hugo de Groot - maar hier moet Maarten de gemeente Gorinchem even streng toespreken.

Ik vertrek: bisschopwoning in Griekenland

NPO 1
21:29 uur

Vanavond in Ik vertrek het verhaal van de 51-jarige Jolanda, die haar rijtjeswoning in het Noord-Hollandse Wormer verruilt voor een oude bisschopwoning in het Griekse Kilada. Zal dit buitenlandse avontuur slagen Jolanda reist niet alleen naar Griekenland, want ze neemt haar vriend Peter (50) mee. Die was voor hun ontmoeting nog nooit in Griekenland geweest, maar Jolanda heeft hem weten te overtuigen wat voor fantastisch land het is. Of dat genoeg is om altijd positief gestemd te blijven valt nog te bezien. Het stel wil het gedateerde buitenverblijf dat ze op de kop hebben getikt omtoveren tot een luxe bed & breakfast. Al snel worden de eerste fouten op de bouwplaats gemaakt; vanaf dat moment zit Jolanda erbovenop, tot grote frustratie van de klussers. Jolanda brengt een nieuw motto in haar leven: "Never assume, always check first."

Make Up Your Mind: Chantal Janzen en Jan Smit

RTL 4
21:36 uur

Vanavond is de tweede aflevering van de spectaculaire zaterdagavondshow Make Up Your Mind te zien op RTL 4. Welke bekende Nederlanders zullen hun ware identiteit, verborgen achter een dragqueen-outfit, vanavond onthullen? De vaste teamcaptains Nikkie de Jager en Fred van Leer worden in elke aflevering bijgestaan door gastpanelleden. Die helpen ze mee bij het raden naar de identiteit van de dragqueens door de juiste vragen te stellen. Na Danny de Munk en Loretta Schrijver is het in de tweede aflevering de beurt aan Chantal Janzen en Jan Smit. Elke week vallen een aantal dragqueens af, waarna ze vertellen wie ze zijn. De beste kandidaat van elke aflevering gaat door naar de grote finale, over een aantal weken. In de eerste aflevering vielen Frank Dane, Winston Gerschtanowitz, Victor Reinier, Egbert-Jan Weeber en boerin Bertie af. Wie gaan we vanavond zien?

Special: Cruijff 75

NPO 1
22:22 uur

Op 25 april 2022 zou Johan Cruijff 75 jaar geworden zijn. Daar wordt door de NOS uitgebreid aandacht aan besteed, onder meer met de special Cruijff 75 - waarin we uniek en niet eerder vertoond filmmateriaal van de voetballegende te zien krijgen. Speciaal voor deze uitzending is bestaand zwart-wit videomateriaal ingekleurd, zodat we een bijzonder beeld van de beste Nederlandse voetballer aller tijden krijgen. De beelden werpen een nieuw licht op de jaren van Johan Cruijff als profvoetballer. Zijn carrière begon in 1964 bij Ajax en eindigde in 1984 - ironisch genoeg - bij Feyenoord. In deze uitzending zien we onder meer speciaal ingekleurde beelden van de beroemde krulbal van Cruijff tegen FC Den Haag in 1972, die hierdoor nóg meer tot leven komt. Daarnaast talloze beelden die bij het grote publiek niet bekend zijn, zoals een ontmoeting tussen Cruijff en een jeugdige Erik ten Hag, de huidige trainer van Ajax.

Misdaadfilm: Eastern Promises

Veronica
23:20 uur

Als een jong Russisch meisje sterft tijdens een bevalling, gaat vroedvrouw Anna op zoek naar haar identiteit. Haar zoektocht leidt naar een complex en gevaarlijk web van ondergrondse sekshandel en naar Nicolai. Nicolai is lid van de Russische maffia in Londen en is ingehuurd om vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar te maken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV