Vanavond op tv: bekerfinale PSV-Ajax en nieuwe comedy Tropenjaren

Vanavond op tv: bekerfinale PSV-Ajax en nieuwe comedy Tropenjaren
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 17 april

Kijktip :

Zondagavond, Eerste Paasdag, om 18.00 uur kijk je live naar de KNVB-bekerfinale op ESPN en Fox. De strijd vanuit de Kuip in Rotterdam gaat tussen PSV en Ajax. Verder zie je op NPO3 de nieuwe comedyserie Tropenjaren, van Jelka van Houten en Henry van Loon. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 17 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: PSV - Ajax (KNVB-bekerfinale)

FOX
18:00 uur

Na een enerverend bekerseizoen staat vanavond de grote climax op het programma: de finale van de KNVB Beker tussen PSV en Ajax in de Kuip in Rotterdam. Het duel is vanaf 18.00 uur live te zien op FOX en ESPN. De voorbeschouwing start al om 16.00 uur. De 'road to the final' van PSV begon op woensdagavond 15 december, in de tweede ronde. Fortuna Sittard werd in het eigen Philips Stadion met 2-0 verslagen dankzij twee treffers van Ritsu Doan. In de achtste finale werd Telstar met 2-1 aan de kant gezet en in de kwartfinales werd NAC Breda eenvoudig met 4-0 overklast. Go Ahead Eagles wachtte in de halve finale; in Deventer werd met 1-2 gewonnen. Het bekertoernooi van Ajax begon ook in de tweede ronde, eveneens op 15 december. Op die avond werd met 4-0 gewonnen van de amateurs van Barendrecht. In de achtste finale werd een andere amateurclub, Excelsior Maassluis, met maar liefst 9-0 verslagen. Vervolgens wachtten twee op papier lastige tegenstanders, maar van Vitesse werd met 5-0 gewonnen en AZ werd met 0-2 aan de kant gezet.

Filmdrama: The Passion of the Christ

Veronica
20:00 uur

De laatste twaalf uur in het leven van Jezus van Nazareth, op de dag van zijn kruisiging in Jeruzalem. Jezus gaat naar de Olijventuin toe om te bidden na het Laatste Avondmaal. Verraden door Judas, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem beschuldigen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

Docu: Inside the Vatican

Canvas
20:14 uur

Vanavond is het eerste deel van het tweeluik Inside the Vatican te zien op de Vlaamse zender Canvas. Deel twee volgt volgende week zondag (24 april) om 20.35 uur. In deze documentaire mogen we exclusief meekijken achter de schermen bij het Vaticaan. Een filmploeg krijgt exclusief toegang tot het Vaticaan en mag een jaar lang een kijkje nemen achter de schermen. Iedereen wordt gevolgd: paus Franciscus zelf, het hoofd van de beveiliging, de nonnen die daklozen opvangen, het koor van de Sixtijnse Kapel, de pauselijke tuinman en het hoofd van het corps diplomatique. Zo krijgen we een uniek inzicht in het leven van de inwoners van deze onafhankelijke stadstaat. In de eerste aflevering van het tweeluik volgen we de voorbereidingen voor het paasfeest, wanneer tienduizenden pelgrims komen kijken naar het optreden van paus Franciscus in 's werelds grootste sacrale theater: de Sint Pieter.

Docu: Het kruis van Tegelen

NPO 2
20:20 uur

De vijfjaarlijks opgevoerde Tegelse Passiespelen gaan over de laatste lijdensdagen van Jezus Christus. In de documentaire Het kruis van Tegelen is te zien hoe deze traditie tot op de dag van vandaag een belangrijke rol speelt in het dorp. Hoewel het hele dorp meedoet aan de traditie van de Tegelse Passiespelen, die al teruggaat tot 1931, gaat het ook vaak gepaard met conflicten over teksten, vernieuwing en de opzet van het spel. De Bijbel blijft tenslotte een uiterst serieuze zaak. De documentaire Het kruis van Tegelen laat zien hoe het er bij de laatste Passiespelen aan toe ging door enkele spelers te portretteren. In de schaduw van deze laatste Spelen ontvouwen zich de lijdensverhalen van diverse passiespelers, die worstelen met eigentijdse dilemma's als machtsmisbruik, huiselijk geweld, homofilie, migranten en gelijkwaardigheid, maar ook het lijden onder Bijbelse thema's als verraad, uitstoting en misplaatste trots.

Boer zoekt vrouw: Evert zet Maud in vuur en vlam

NPO 1
20:23 uur

Vanavond gaat de zoektocht naar de liefde van de boeren in Boer zoekt vrouw verder. Ze hebben allemaal hun eerste keuze gemaakt, maar durven ze in deze aflevering de volgende stap te zetten? Op elke boerderij logeren nog twee vrouwen óf mannen, die hopen de liefde te vinden bij 'hun' boer. De sfeer is anders, de concurrentie is meer voelbaar. We zien hoe boeren Evert en Rob er niet langer doekjes om winden: Evert zet Maud in vuur en vlam met enkele subtiele aanrakingen en Rob deelt zelfs een eerste zoen uit. Boerin Janine en boer Jouke zorgen voor gezelligheid op hun boerderijen door vrienden uit te nodigen. Hoe reageren zij op hun dates, en helpt dat bij het maken van keuzes? Die keuze blijkt voor Janine steeds moeilijker te worden, met tranen tot gevolg. En de twijfelende Dinie besluit bij Hans het gesprek aan te gaan.

Nieuw: Tropenjaren

NPO 3
21:09 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe comedyserie Tropenjaren wekelijks rond 21.10 uur te zien op NPO 3. In deze serie belichten Henry van Loon en Jelka van Houten de ongemakken van het kersverse ouderschap en een vorig leven dat nooit meer terugkomt. Wanneer Jelle en Rosa hun eerste kind krijgen begint een nieuwe fase in hun leven. De jonge ouders proberen niet alleen het beste te doen voor hun dochter Stella, maar proberen ook hun werkende leven en relatie voort te zetten zoals het altijd was: sexy en ambitieus. Uitgaan en feesten lijken echter plaats te maken voor luiers en babysitters. In de eerste aflevering is te zien hoe Jelle en Rosa snakken naar een avondje zonder Stella: eindelijk weer even los in eigen huis met harde muziek, sigaretten en seks. Terwijl Rosa en Jelle het maximale uit hun kortstondige vrijheid proberen te persen, verpesten ze het weekendje wandelen van Jelles ouders. Ondertussen hebben Bregje en Steve een spontane date.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV