Vanavond op tv: Chateau Bijstand, start FBI - Most Wanted en docu Bruce Springsteen

Vanavond op tv: Chateau Bijstand, start FBI - Most Wanted en docu Bruce Springsteen
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 18 april

Kijktip :

Als je van documentaires houdt, zit je vanavond goed. Je kunt op tv bijvoorbeeld kijken naar een docu over Hitler’s kindsoldaten, Bruce Springsteen of vrouwen die in opstand komen tegen Vladimir Poetin. Maar je kunt ook zappen naar een goede film, een heerlijke crimeserie of een nieuwe aflevering van Chateau Bijstand. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 18 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Hitlers kindsoldaten

NPO 2
20:29 uur

De documentaire Hitlers kindsoldaten vertelt een tot dusver vrijwel onbekend verhaal uit het staartje van de Tweede Wereldoorlog, over honderden Nederlandse kinderen die in de kazerne van Graz als SS'ers werden klaargestoomd. Het is het voorjaar van 1945. De laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog zijn aangebroken, maar dat weten deze kinderen nog niet; zij maken zich op om naar het naderende oostfront te gaan. Velen van hen kregen voortijdig met oorlogsgeweld te maken. Bombardementen, fusillades en massamoorden vonden plaats op het kazerneterrein. Wie waren deze kindsoldaten en hoe kwamen zij als de laatste SS'ers terecht in de maalstroom van de oorlog? In deze documentaire blikken vijf toenmalige kindsoldaten terug op deze levensbepalende gebeurtenissen. Het blijkt dat degenen die tekenden voor de SS veelal onder druk werden gezet of na valse beloftes werden overgebracht naar de SS-kazerne in Graz.


Chateau Bijstand: in shock door weekbudget

SBS 6
20:30 uur

De familie Meiland probeert een maand te leven - of overleven? - op bijstandsniveau in het programma Chateau Bijstand. Dat blijkt ook deze week niet even makkelijk, vooral wanneer het weekbudget op de mat valt. Martien, Erica en Maxime Meiland ontvangen zoals elke week een budget dat alleen voor die specifieke week geldt. Dit keer zijn ze in shock als ze het broodnodige geld ontvangen, want het budget valt nog wat lager uit dan verwacht. Komen ze de schrik wel te boven? Gelukkig staan er ook weer wat activiteiten op het programma om de Meilandjes af te leiden van hun zorgen. Zo gaat de familie langs bij een lokaal goed doel, Help ons Helpen 0297. Hier kunnen ze de hulp van de familie goed gebruiken.


Tv-première: Blinded by the Light

NET 5
20:30 uur

In Blinded By The Light is Javed Khan een Brits-Pakistaanse kunststudent in Luton met een dominante vader. Hij vindt het gezinsleven benauwend en heeft het gevoel geen toekomst te hebben in deze gemeenschap. Tot een nieuwe vriend hem laat kennismaken met de muziek van Bruce Springsteen. Geraakt door de krachtige verwoording van de rockster over zijn eigen gevoelens, wordt Javed geïnspireerd om zijn eigen dromen na te streven. Hoewel Javed tijdens deze persoonlijke zoektocht vrienden vindt die hij nooit had verwacht, krijgt hij ook ruzie met zijn pas werkloze vader die de nieuwe ambities van zijn zoon niet kan begrijpen.


Docu: Fearless - The Women Fighting Putin

Canvas
21:45 uur

Ook in België is sinds de Russische invasie van Oekraïne veel aandacht voor Vladimir Poetin, de Russische samenleving en alles wat daarmee te maken heeft. Vanavond om 21.45 uur de documentaire Fearless: The Women Fighting Putin op Canvas. De vergiftiging van Alexej Navalny door de Russische autoriteiten leidde tot hevig protest. Het leek alsof de oppositie in Rusland eindelijk een kans zou krijgen, maar niks bleek minder waar. Vladimir Poetin haalde zwaar uit naar iedereen die het niet met hem eens was. Vooral vrouwen kregen het zwaar te verduren. Fearless: The Women Fighting Putin volgt drie jonge vrouwen in hun strijd tegen de dictatuur van de Russische president. Het is een verhaal van angst, veerkracht en de hoop op een nieuw en democratisch Rusland.


Start: FBI - Most Wanted

Veronica
22:25 uur

Vanaf vanavond is de Amerikaanse misdaadserie FBI: Most Wanted opnieuw wekelijks om 22.20 uur te zien op Veronica. De serie is een spin-off van het populaire FBI, ook te zien bij Veronica, en beleefde zijn première op de Nederlandse televisie in 2020. FBI: Most Wanted gaat over de Fugitive Task Force van de FBI. Dit keiharde, speciale team jaagt onvermoeibaar op de meest beruchte en gevaarlijke criminelen op de 'most wanted'-lijst van het Federal Bureau of Investigation. De ervaren Jess LaCroix heeft de leiding over het team. In de eerste aflevering van FBI: Most Wanted spoort het team een voortvluchtige dokter op. Uit een opgenomen noodoproep naar 911 blijkt dat deze Justin Brock zijn vrouw heeft vermoord en daardoor komt hij op de 'most wanted'-lijst terecht, waardoor LaCroix en zijn team in actie komen.


Docu: Bruce Springsteen - In His Own Words

NET 5
22:50 uur

Bruce Springsteen, wie kent hem niet? Het eerste album van 'The Boss' verscheen bijna vijftig jaar geleden en hij geldt als één van de grootste rocksterren aller tijden. In de documentaire Bruce Springsteen: In His Own Words blikt hij terug. In 1973 bracht Springsteen meteen twee albums uit met zijn E Street Band: Greetings from Asbury Park, N.J. en The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle. Ze vormden het begin van een lange en succesvolle carrière, waarin Springsteen hits als 'Born to Run' (1975), 'The River' (1980), 'Born in the U.S.A.' (1984) en 'Streets of Philadelphia' (1993) scoorde. Daarnaast won 'The Boss' bijna elke denkbare prijs, van twintig Grammy Awards tot een Oscar en de Medal of Freedom. De documentaire Bruce Springsteen: In His Own Words koppelt de eigen woorden van Springsteen aan fragmenten van live optredens. Samen vormen deze beelden één verhaal, het verhaal van een idool voor miljoenen mensen wereldwijd.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Chateau Bijstand, start FBI - Most Wanted en docu Bruce Springsteen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV