Nieuw seizoen Tussen kunst en kitsch vanaf woensdag te zien op NPO 1

Nieuw seizoen Tussen kunst en kitsch vanaf woensdag te zien op NPO 1
Frits Sissing weer aan het roer

Kijktip :

Tussen kunst en kitsch is terug met een nieuw seizoen op NPO 1. In deze klassieker van de Nederlandse televisie worden wekelijks, telkens in een ander museum, kunstobjecten van gewone burgers getaxeerd. Hebben ze rommel of rijkdom op zolder liggen?

Tussen kunst en kitsch gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Diorama
Vanuit Museum Kranenburgh Bergen taxeert expert Pieter Jorissen prototypes plexiglas, gemaakt door kunstenaar Ad Dekkers. Deze prototypes lagen nog bij een graficus nadat Dekkers overleed. Ook taxeert Expert Bas Hesselink een diorama. Dit kunstwerk komt uit de achttiende eeuw en is gemaakt door Jan Kopper.

De tekst gaat verder onder deze video's

Kamelendrijver
Kopper was een bekende papierkunstenaar uit Rotterdam. Hij maakte vaak diorama's waar schepen op te zien waren. Verder taxeert expert Rob Driessen een beeld van een kamelendrijver, gemaakt door kunstenaar Josuë Dupon. Dupon is een superrealist, vooral van dieren. Hij was eerst vrij traditioneel, maar ging later stilistischer werken.

Tussen kunst en kitsch is op woensdag 20 april elke woensdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Tussen kunst en kitsch terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV