Dinsdag in Op1: Anna Drijver & antropoloog Anne-Goaitske Breteler over podcast ‘Traanjagers’,

Dinsdag in Op1: Anna Drijver & antropoloog Anne-Goaitske Breteler over podcast ‘Traanjagers’,
Dit zijn de gasten van dinsdag 19 april

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 19 april

  • Actrice Anna Drijver en antropoloog Anne-Goaitske Breteler maakten de podcast ‘Traanjagers’, over de Nederlandse walvisvaart tussen 1946 en 1964. Honderden Friese jongens, die nog nooit de provincie uit waren geweest, voeren op een gigantisch schip naar Antarctica. Over de ontberingen van toen, de stank, de kameraadschap en veranderende denkbeelden over walvisjacht, vertellen Anne-Goaitske en Anna vanavond aan tafel.

  • Na jaren van discussie lijkt er nu een Kamermeerderheid te zijn voor de inzet van bewapende drones.Jessica Dorsey, assistant professor op de Universiteit van Utrecht, doet al jarenlang onderzoek naar onbemande wapensystemen en maakt zich zorgen over de inzet van deze ‘killerdrones’. Wat zijn de risico’s? Dat vertelt ze vanavond bij Op1.

  • Het verwachte offensief van het Russische leger in Donbas in het oosten van Oekraïne is begonnen. President Volodimir Zelenski bevestigde in een videoboodschap de nieuwe aanvalslinies van de Russen aan de oostflank van zijn land. Wat wil Poetin met het offensief bereiken en in hoeverre kan Oekraïne zich verdedigen? We bespreken het vanavond bij Op1 met oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en defensiespecialist Rob de Wijk.

  • Afgelopen zaterdag kwam de Volkskrant met het bericht dat D66 grensoverschrijdend gedrag door een prominent partijlid verzwijgt. In een open brief aan het partijbestuur en partijleider Kaag vragen inmiddels bijna 500 D66’ers om opheldering. Wat wist Sigrid Kaag? Aan tafel vanavond politiek verslaggever Thomas van Groningen en communicatiestrateeg Jan Willem Wits.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's