Domeinnaam overkopen? Lees hier hoe het werkt!

Domeinnaam overkopen? Lees hier hoe het werkt!
Meerdere opties mogelijk

Nieuws :

Super! Je wil een domein overkopen! Maar wat nu? Veel mensen die een domein willen overkopen hebben geen idee hoe ze dit kunnen aanpakken. Niet getreurd! Wij leggen je in dit artikel helemaal uit wat jij kunt doen.

Welke stappen kun je nemen?
Je kunt je kansen vergroten door eerst online te kijken of de domeinnaam die je voor ogen hebt, al in gebruik is. Als deze nog niet in gebruik is, kun je je domeinnaam heel makkelijk registreren. Vind je geen actieve pagina, maar een “under constuction”-pagina, dan is de kans groot dat de domeinbeheerder het domein wil verkopen. Staat de gewenste domeinnaam duidelijk te koop? Dan kun je contact opnemen met de eigenaar van de domeinnaam. Gebruik de link of banner om contact op te nemen met de eigenaar. Zijn er geen gegevens te vinden? Geen probleem! Je kunt de WHOIS-gegevens raadplegen. Zo kun je de contactgegevens van de beheerder of eigenaar vinden om te onderhandelen over de verkoop. Wil de verkoper de domeinnaam verkopen? Dan kun je samen met de verkoper een overeenkomst tekenen en de domeinnaam verhuizen.

Handig: mails doorsturen!
Een andere optie is je domeinnaam doorsturen. Dit kun je doen met een doorstuurservice. Hierbij zorgt een bedrijf ervoor dat alle gegevens naar jou worden doorgestuurd in plaats van de oude beheerder. Bezoekers van jouw website kun je hiermee doorsturen naar het door jou gekozen adres. Hiernaast heeft een doorstuurservice nog een handige optie: alle mails die voor je domein bedoeld zijn, kun je laten doorsturen naar een ander e-mailadres. Super handig voor wanneer je niet bij je domeingegevens kunt, maar toch je mails wil bijhouden. Dit is nog niet alles! Je kunt ook meerdere domeinen doorverwijzen naar dezelfde website. Ook ideaal voor wanneer je een groot bedrijf hebt en alles op één plek wil beheren. Wil je meer weten over domeinen? Neem dan een kijkje op de website van Transip!
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV