Vrijdag in laatste aflevering Het jaar van Fortuyn: de moord op Pim

Vrijdag in laatste aflevering Het jaar van Fortuyn: de moord op Pim
We weten allemaal hoe het afliep...

Kijktip :

Vrijdag (22 april) is de laatste aflevering de vijfdelige dramaserie Het jaar van Fortuyn te zien op NPO 1. Helaas weten we allemaal hoe het verhaal van Pim Fortuyn afloopt: in deze aflevering wordt hij vermoord door Volkert van der Graaf.

Het jaar van Fortuyn gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Mediapark
De Tweede Kamerverkiezingen naderen met rasse schreden en de partijen liggen in de peilingen dicht bij elkaar. Pim Fortuyn gaat op bezoek bij Ruud de Wild van Radio 3FM. Vlak na 18.00 uur verlaat Fortuyn de radiostudio op het Mediapark, waarna hij met kogels wordt doorzeefd. Fortuyn is dood.

Chaos
Premier Wim Kok bezweert de chaos door de LPF te laten beslissen over het doorgaan van de verkiezingen. Woordvoerder Mat Herben volgt Fortuyn op als partijleider. Ondertussen richt de woede van Fortuyn-aanhangers zich op Ad Melkert. Met nog een paar dagen tot de verkiezingen probeert hij overeind te blijven.

De slotaflevering van Het jaar van Fortuyn is vrijdag 22 april om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het jaar van Fortuyn terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's