Woensdag in Op1: Iva Bicanic en Karin Swerink over LINDA’s nummer over MeToo

Woensdag in Op1: Iva Bicanic en Karin Swerink over LINDA’s nummer over MeToo
Dit zijn de gasten van woensdag 20 april

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Carrie ten Napel.Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 20 april

  • Nadat Nederland door de Duitsers is bezet, moet acteur Géza Weisz met zijn gezin onderduiken. Hij vindt onderdak bij zijn vriend Fritz Rimathé, een Zwitserse arts en psycholoog, die een bovenhuis aan de Amstel in Amsterdam bewoont. Schrijver Tom Rooduijn vond het dagboek van Fritz. Hij verwerkte dit samen met het dagboek van Géza Weisz tot het boek ‘Amstel 278’. Zijn kleinzoon, ook acteur Géza Weisz, komt samen met Ton Rooduijn hierover vertellen.

  • De eerste honderd dagen van het kabinet Rutte IV zitten erop. Hoe gaat het met het beloofde ‘nieuw elan’? En worden de plannen in het regeerakkoord al zichtbaar in de samenleving? We bespreken het met de partijleiders Joost Eerdmans van JA21 en Jesse Klaver van GroenLinks. EenVandaag opiniepeiler Gijs Rademaker vertelt hoe het ervoor staat met het vertrouwen in onze regering.

  • Tweehonderd Nederlandse militairen gaan de oostflank van de NAVO-grens versterken, dat heeft het kabinet zojuist besloten. De krijgsmannen, die gestationeerd worden in Roemenië, zijn een onderdeel van de NAVO-gevechtseenheid onder Franse leiding. Wat houdt deze missie van een jaar in? Dat bespreken we in Op1 met luitenant-generaal Martin Wijnen, Commandant Landstrijdkrachten.

  • De LINDA. komt na de MeToo-affaire rond de partner van Linda de Mol met een themanummer over grensoverschrijdend gedrag. Daarin benadrukt klinisch psycholoog Iva Bicanic het belang van sociale steun na misbruik. ‘’Dat kan het verschil maken tussen wel of geen PTSS.’’ Wat moet er veranderen? Ze vertelt er vanavond over bij Op1 samen met hoofdredacteur van LINDA.Karin Swerink.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Iva Bicanic en Karin Swerink over LINDA’s nummer over MeToo of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV