Vanavond op tv: thrillerserie Hollington Drive, laatste aflevering Het jaar van Fortuyn

Vanavond op tv: thrillerserie Hollington Drive, laatste aflevering Het jaar van Fortuyn
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 22 april

Kijktip :

Vanavond gaat op NPO 2 de thrillerserie Hollington Drive van start. Verder onder meer de laatste aflevering van Het jaar van Fortuyn. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 22 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Animatiefilm: How to Train Your Dragon - The Hidden World

SBS 9
20:30 uur

SBS9 zendt vanavond de prachtige animatiefilm How to Train Your Dragon: The Hidden World uit, de derde film van de franchise. Wanneer Hiccup ontdekt dat Toothless niet de enige Night Fury is, moet hij op zoek naar 'De geheime wereld', een geheime draken-Utopia, voordat een tiran genaamd Grimmel het eerder vindt. Er staat een hoop op het spel, zowel voor Hiccup als Toothless.

Het jaar van Fortuyn: de moord op Pim

NPO 1
21:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering van de dramaserie Het jaar van Fortuyn te zien op NPO 1. Helaas weten we allemaal hoe het verhaal van Pim Fortuyn afloopt: in deze aflevering wordt hij vermoord door Volkert van der Graaf. Premier Wim Kok bezweert de chaos door de LPF te laten beslissen over het doorgaan van de verkiezingen. Woordvoerder Mat Herben volgt Fortuyn op als partijleider. Ondertussen richt de woede van Fortuyn-aanhangers zich op Ad Melkert.

Crimedocs: Monster in the Shadows

NPO 3
21:30 uur

Vanavond in de Crimedocs-documentaire Monster in the Shadows het verhaal van Brittney Wood en haar moeder Chessie. Brittney is spoorloos verdwenen, maar het politieonderzoek is volgens haar moeder niet toereikend. Brittney's moeder Chessie is teleurgesteld in het politieonderzoek en besluit zelf verder te zoeken naar haar dochter. Het zou kunnen dat Brittney is vermoord door haar oom (hij pleegde twee dagen na haar verdwijning zelfmoord), maar ook mensenhandel wordt genoemd.

Thriller: Basic Instinct

Eén
22:45 uur

Op de Vlaamse zender Eén is vanavond de zinderende erotische thriller Basic Instinct te zien. Nick Curran is een rechercheur bij de politie van San Francisco die de moord onderzoekt op Johnny Boz, een rockartiest die tijdens een gevaarlijk seksspelletje is doodgestoken met een ijspriem. De belangrijkste verdachte in de moordzaak is Catherine Tramell, een aantrekkelijke en intelligente, maar manipulatieve biseksuele schrijfster die een tijdje een relatie had met Boz.

Docu: Whitney Houston - As I Am

NET 5
23:10 uur

Whitney Houston werd 'The Voice' genoemd vanwege haar uitzonderlijke vocale talent. Een stem die maar één keer in je leven voorbijkomt. Ondanks haar enorme successen leidde ze ook een tragisch leven, zoals te zien is in de documentaire Whitney Houston: As I Am. Ze begon als een perfecte popprinses en groeide uit tot een ware souldiva. Whitneys leven was ingewikkeld en eindigde tragisch, maar haar muzikale legende laat veel achter.

Start: Hollington Drive

NPO 2
23:20 uur

Vanavond gaat de nieuwe, Britse thrillerserie Hollington Drive van start op NPO 2. Hollington Drive speelt zich af aan de ogenschijnlijk idyllische, gelijknamige straat. Het is een heerlijke zomeravond en er vindt een familiebarbecue plaats, maar de sfeer komt er maar niet lekker in. Dat heeft te maken met een veelheid aan oorzaken. Zo heeft Theresa wat moeite met haar zwager Eddie. Alles komt op zijn kop te staan als een jongetje spoorloos verdwijnt.

Actuele video's

Meer actuele video's