Recensie: Ennio is film die bewijst dat Morricone er altijd zal zijn

Recensie: Ennio is film die bewijst dat Morricone er altijd zal zijn
Documentaire laat werk van de meester zien

Film :

Vanaf donderdag 21 april draait de nieuwe documentairefilm Ennio in de Nederlandse bioscopen. Als filmliefhebber kan het bijna niet anders dan dat je wel eens iets van deze man hebt gehoord: van spaghettiwesterns tot drama en misdaad: hij deed het allemaal. Nu komt er een verzameling van zijn euvre in de vorm van deze film. Lees hier de filmrecensie van Ennio.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Maestro
Weinig componisten hebben zo'n grote impact weten te maken in hun carrière als Ennio Morricone. In deze documentaire vertelt de Italiaanse maestro over zijn vele samenwerkingen en de totstandkoming van zijn iconische filmmuziek.

Bron: Periscoop Films

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 8,6

Williams, Zimmer en Morricone: dat zijn wel de grote drie in de wereld van de filmmuziek. Ennio is er helaas niet meer, maar zijn muziek blijft. De film heeft iets te veel mensen die ons vertellen hoe goed of hoe moeilijk Ennio was, maar het verhaal blijft prachtig en wordt ook op een goede manier vanuit verschillende oogpunten vertelt, waaronder die van Morricone zelf. Een paar traantjes kwamen in de ooghoeken bij het horen van de muziek van bijvoorbeeld The Good, the Bad and the Ugly en The Mission. Interessant is dat de voertaal Italiaans is, maar er regelmatig Engels wordt gesproken. Vooral de verhalen van Zimmer en Williams, - die niets meer dan lof hebben voor het werk van Morricone - maar ook bijvoorbeeld Bruce Springsteen en Quincy Jones. Ennio is er niet meer, wat blijft is een gigantische legacy. 3 sterren.

Cast
Naast Ennio Morricone zelf zijn ook Quentin Tarantino (The Hateful Eight), Clint Eastwood (The Good, The Bad and the Ugly) en archiefbeelden van Sergio Leone te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Giuseppe Tornatore (Cinema Paradiso).

Vanaf 21 april 2022 is Ennio te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 150 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV