Documentaire JC over Johan Cruijff maandag te zien op NPO 2

Documentaire JC over Johan Cruijff maandag te zien op NPO 2
Voetballegende zou 75ste verjaardag vieren

Kijktip :

Maandag (25 april) zou Johan Cruijff zijn 75ste verjaardag vieren, maar door zijn vroegtijdige overlijden aan kanker in 2016 heeft het niet zo mogen zijn. De documentaire JC werpt licht op zijn fenomenale carrière.

JC gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

De Verlosser
De documentaire JC is opgebouwd uit archiefmateriaal over Johan Cruijff, die bij leven al de bijnaam 'De Verlosser' kreeg. Door te focussen op de mens achter de voetballer en gebruik te maken van zijn eigen uitspraken, ontstaat een psychologisch portret van de grootste Nederlandse voetballer aller tijden.

Onnavolgbaar
Voetbaltacticus Cruijff veranderde met zijn filosofie blijvend het betaalde voetbal. Ook na zijn actieve loopbaan bleef hij onnavolgbaar, als trainer, als analist en als belichaming van de Ajax-doctrine, die over de hele wereld school heeft gemaakt. Regisseur David Kleijwegt volgt Cruijff vanaf zijn eerste stappen in het betaalde voetbal in 1964.

De documentaire JC is maandag 25 april om 20.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu JC terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire JC over Johan Cruijff maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV