Dinsdag in Dwars door de Lage Landen: over de grote rivieren

Dinsdag in Dwars door de Lage Landen: over de grote rivieren
Geschiedenis van WOII voelbaar

Kijktip :

Arnout Hauben en zijn vrienden zijn inmiddels al een flink eind Nederland ingetrokken. Hun wandeltocht in Dwars door de Lage Landen voert ze over het Pieterpad en in de zesde aflevering, dinsdag 26 april te zien op NPO 2, komen ze aan in Tienray, in Noord-Limburg.

Dwars door de Lage Landen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Tweede Wereldoorlog
Als Vlaming kent Hauben natuurlijk veel Belgische verhalen over de Tweede Wereldoorlog, maar ook in ons land barst het van de bijzondere geschiedenissen. Zo hoort hij dat in Tienray 123 Joodse kinderen werden opgevangen tijdens de Duitse bezetting om de transporten naar de vernietigingskampen te ontwijken.

Zweefvliegtuig
Ook de rest van de aflevering staat voor een groot deel in het teken van de Nederlandse oorlogsjaren. Iets verder dan Tienray, in Groesbeek, wandelen Arnaut, Philippe en Ruben langs een replica van een zweefvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Ze ontmoeten Nelly Kerkhoff, die de gevechten van Operatie Market Garden van dichtbij meemaakte.

Dwars door de Lage Landen is elke dinsdag rond 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Dwars door de Lage Landen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's