Wielrennen: Luik-Bastenaken-Luik live op tv en online

Wielrennen: Luik-Bastenaken-Luik live op tv en online
Een ouderwetse uitputtingsslag

Sport :

Het voorjaar is in wielertermen alweer bijna voorbij: de laatste klassieker wordt zondag (24 april) alweer verreden. Het is tijd voor Luik-Bastenaken-Luik. Zowel de mannen als de vrouwen zijn te zien op tv en online, namelijk via NPO 1, Eurosport 1, België Eén, NOS.nl, discovery+ en een livestream via Gids.tv.

Lees ook de volledige wieleragenda van 2022 op Gids.tv.

Vrouwen
Bij de dames duurt LBL ruim 142 kilometer en zal er zeven keer moeten worden geklommen met zeer regelmatig een stijgingspercentage van hoger dan 5%. Het ultieme parcours dus voor renners als de Italiaanse Marta Cavalli en ook onze eigen Demi Vollering.

Tijdschema Luik-Bastenaken-Luik 2022

  • 10.15 uur: start (mannen & vrouwen)
  • 11.25 uur: start uitzending op Canvas (tot 13.30 uur)
  • 11.30 uur: start uitzending NOS.nl en Gids.tv-livestream
  • 11.35 uur: start uitzending Eurosport 1 en discovery+
  • +- 12.30 uur: finish (vrouwen)
  • 13.00 uur: start uitzending op NPO 1
  • +- 16.40 uur: finish (mannen)

Mannen
De mannen moeten vanaf de start 257 kilometer trappen en mogen tien klimmetjes overbruggen, waarvan er drie een stijgingspercentage van meer dan 10% hebben. Als we de geschiedenis van de koers mogen geloven, maakt Tadej Pogacar een goede kans. Hij won vorig jaar zijn eerste klassieker in Luik. Toch schrijven we Wout van Aert op als grootste kanshebber.

Luik-Bastenaken-Luik 2022 is op zondag 24 april te zien op NPO 1, Eurosport 1, België Eén, Canvas, discovery+, NOS.nl en een livestream van Gids.tv. Hoogtepunten en de samenvatting vind je de hele zondag op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV