Vrijdag in Op1: Thomas van Groningen, Catherine Keyl bespreken politieke week

Vrijdag in Op1: Thomas van Groningen, Catherine Keyl bespreken politieke week
De gasten van Op1 van vrijdag 22 april

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 22 april.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen van vrijdag 22 april

  • Het was weer een bevlogen politieke week. Attje Kuiken is gekozen tot nieuwe fractieleider van de PvdA, bij D66 werd fout op fout gestapeld rond het grensoverschrijdend gedrag binnen de partij en achter de schermen is druk onderhandeld over de zogenoemde voorjaarsnota. Vanavond bij Op1 bespreken we de week met politiek journalisten Thomas van Groningen, Marleen de Rooy, Peter Kee en Sophie van Leeuwen en met presentatrice Catharine Keyl.

  • Zestig jaar na de dood van Koningin Wilhelmina komt NTR met een vierdelige serie over het langstzittende Nederlandse staatshoofd ooit. Presentatrice Dieuwertje Blok belicht in de serie het leven en de regeerperiode van Wilhelmina, met deskundigen, ooggetuigen en heel veel schitterende beelden. Vanavond vertelt ze wat ze allemaal is tegengekomen.

  • De Fransen gaan zondag naar de stembus en Europa kijkt met grote belangstelling toe. Blijft Emmanuel Macron president van Frankrijk of wordt het de radicaalrechtse Marine Le Pen? We bespreken met oud-correspondent in Frankrijk Stefan de Vries en met Europarlementariër Malik Azmani wat er te kiezen valt voor de Fransen en wat de gevolgen zijn als Le Pen weet te winnen.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV