OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in mei 2022

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in mei 2022
Met onder meer Stranger Things en Obi-Wan Kenobi

Nieuws :

De lente begint langzaam vorm te krijgen en de korte broeken kunnen weer vooraan in de kast. Met het zonnetje betekent het: iPadje mee en in de tuinstoel naar een nieuwe film of serie kijken! Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

I Am Bolt (1 mei)

HBO Max

Bron: HBO Max
I Am Bolt is een documentaire over de snelste atleet uit de sportgeschiedenis - Usain Bolt - en geeft een kijk op het persoonlijke leven van het sporticoon uit Jamaica. Lees hier waar je I Am Bolt kunt kijken.

Moon Knight (finale op 4 mei)

Disney+

Bron: Disney Plus
Het verhaal gaat over de zachtaardige Steven Grant. Hij is een man met hevige slaapproblemen die een eenvoudige baan in een cadeauwinkel heeft. Hij wordt geplaagd door black-outs en vreemde herinneringen aan een ander leven. Bekijk hier waar je vanaf 31 maart Moon Knight kunt streamen.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (4 mei)

Bioscoop

Bron: Marvel
De maand mei wordt waanzinnig geopend met een nieuwe Marvel-productie op het witte doek. Alle special effects-registers gaan open, want Doctor Strange is terug in een nieuw verhaal. Er doemt een verschrikkelijke dreiging op over de mensheid en het hele universum die niet langer door hun macht alleen kan worden gedaan. Bekijk hier waar je de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness kunt kijken.

Clark, S1 (5 mei)

Netflix

Bron: Netflix
De Scandinavische serie Clark vertelt het levensverhaal van de beruchtste gangster van Zweden, Clark Olofsson. Zijn misdaden vormden de grondslag voor de term 'Stockholmsyndroom'. Bekijk hier waar je vanaf 5 mei Clark kunt streamen.

The Staircase, S1 (5 mei)

Wekelijks op HBO Max

Bron: HBO Max
'True crime'-serie over de dood van Kathleen Peterson, en de nasleep ervan, waarin haar man en romancier Michael werd beschuldigd van de moord op haar. Kathleen werd in 2001 door Michael dood gemeld nadat ze van de trap zou zijn gevallen. Bekijk hier waar je vanaf 5 mei The Staircase kunt streamen.

Their Finest (6 mei)

NPO Plus

Bron:
Het verhaal begint met een uiteenlopende groep mensen die in Norfolk samengebracht zijn om een Britse propagandafilm te maken. Een vergeten acteur, een copywriter, een kostuummaker en een tot cateraar omgedoopte militair adviseur moeten samen het bijzondere verhaal vertellen van twee vrouwen in een roeiboot die voor een reddingsmissie naar Duinkerken vertrekken. Lees hier waar je vanaf 6 mei Their Finest kunt kijken.

Workin' Moms, S6 (10 mei)

Netflix

Als je net een prille moeder bent geworden, wil je helemaal nog niet denken aan een wereld waarbij je even geen zicht hebt op je kleine spruit. Toch zul je na je zwangerschapsverlof weer aan het werk moeten, en dat soms met tegenzin. Bekijk hier waar je Workin' Moms kunt streamen.

The Quest, S1 (11 mei)

Disney+

Bron: Disney Plus
Een immersieve, hybride competitieserie die acht tieners (Paladins) in de fictionele, fantasywereld Everealm dropt. Daar moeten ze een koninkrijk redden van een oeroude profetie. In acht afleveringen worden de helden volledig ondergedompeld in een fantasywereld met kastelen, edelen, spookachtige wezens en mythische monsters en een tovenares die op zoek is naar macht. Bekijk hier waar je vanaf 11 mei The Quest kunt streamen.

How I Met Your Father, S1 (11 mei)

Disney+

Bron: Disney
In de nabije toekomst vertelt Sophie haar zoon het verhaal van hoe ze zijn vader ontmoette: een verhaal dat hen terug naar het jaar 2021 katapulteert. Een periode waarin Sophie en haar hechte vriendengroep aan het uitzoeken zijn wie ze zijn, wat ze uit het leven willen halen, en hoe verliefd te worden in het tijdperk van dating-apps en onbeperkte opties. Bekijk hier waar je vanaf 11 mei How I Met Your Father kunt streamen.

Foodies (12 mei)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Actrice Sanne Vogel speelt in de film de rol van Sam, een populaire foodblogger. Een sprankelende romantische komedie waar Sam een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef, waar Sam ook verliefd op is. Dat gaat niet samen en liefde gaat dan ook niet door de maag, of toch wel? Bekijk hier waar je de film Foodies kunt kijken.

The Ledge (12 mei)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Een sportief en gezellig klimavontuur op de rotsen tussen twee vriendinnen verandert in een angstaanjagende nachtmerrie. Hoogtevrees moet je zeker niet hebben bij deze thriller, die goed gekeken heeft naar de legendarische jaren 90 actiefilm Cliffhanger met toen Sylvester Stallone in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Ledge kunt kijken.

Last Seen Alive (12 mei)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Wanneer Will zijn (aanstaande) ex-vrouw Lisa naar het huis van zijn schoonouders rijdt, verdwijnt ze op mysterieuze wijze tijdens een korte stop bij een benzinestation. Een echte thriller waar we acteur Gerard Butler graag in zien. Lees hier waar je de film Last Seen Alive kunt kijken.

All Creatures Great and Small, S1 (12 mei)

NPO Plus

All Creatures Great and Small beschrijft de hartverwarmende en humoristische avonturen van een jonge dierenarts in de Yorkshire Dales in de jaren dertig. Bekijk hier waar je vanaf 12 mei All Creatures Great and Small kunt streamen.

Senior Year (13 mei)

Netflix

Bron: Netflix
Ruby ontwaakt na 20 jaar uit een coma en hier is ze diep teleurgesteld van. Ze blijkt namelijk haar laatste jaar van de middelbare school te hebben gemist. En de middelbare school was nu juist hemels voor Ruby die de leider van de cheerleaders was, verkering had met de quarterback van het footballteam en zonder twijfel prom queen was geworden. Lees hier waar je vanaf 13 mei Senior Year kunt kijken.

Sneakerella (13 mei)

Disney+

Bron: Disney Plus
Wanneer El, een beginnende sneakerontwerper uit Queens, Kira King ontmoet, de fel onafhankelijke dochter van de legendarische basketbalster en sneakermagnaat Darius King, springen de vonken over. Lees hier waar je vanaf 13 mei Sneakerella kunt kijken.

Hacks, S2 (13 mei)

HBO Max

Het veelbewogen mentorschap tussen Deborah Vance, een legendarische comédienne uit Las Vegas, en de jonge schrijfster Ava ontwikkelt zich verder als het tweetal het land doorreist voor Deborahs nieuwe stand-up act. Bekijk hier waar je vanaf 13 mei Hacks kunt streamen.

Unforgotten, S4 (14 mei)

NPO Plus

De Londense detectives Cassie en Sunny weet als geen ander misdaden uit het verleden in een nieuw daglicht te zetten. Nooit opgeslote zaken worden door hen ontrafeld en ze ontdekken niet zelden geheimen die jarenlang verborgen waren. Bekijk hier waar je vanaf 14 mei Unforgotten kunt streamen.

The Time Travelers Wife (16 mei)

Wekelijks op HBO Max

The Time Traveler's Wife is een liefdesverhaal dat het huwelijk van Clare en Henry volgt. De situatie wordt gecompliceerd als tijdreizen een element in hun leven wordt. Bekijk hier waar je vanaf 16 mei The Time Travelers Wife kunt streamen.

Who Killed Sara?, S3 (18 mei)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal gaat over Alex Guzmán. Zijn zus komt om bij een fataal en bizar 'ongeluk', waarvoor hij de schuld kreeg. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er werkelijk is gebeurd, zal Alex de meest donkere en duistere geheimen van de Lazcano-familie onthullen. Bekijk hier waar je Who Killed Sara? kunt streamen.

Love on the Spectrum US, S1 (18 mei)

Netflix

Bron: Netflix
Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder. We zien op welke manier ze stoeien met sociale vaardigheden. Bekijk hier waar je vanaf 18 mei Love on the Spectrum kunt streamen.

Cyber Hell: Exposing an Internet Horror (18 mei)

Netflix

Bron: Netflix
Een netwerk van online chatrooms vol zedenmisdrijven kon floreren dankzij anonimiteit en uitbuiting. De jacht op de exploitanten vergde lef en vasthoudendheid. Bekijk hier waar je vanaf 18 mei Cyber Hell: Exposing an Internet Horror kunt streamen.

Operation Mincemeat (19 mei)

Bioscoop

Bron: Warner Bros
Van de makers van The King's Speech komt deze nieuwe oorlogsfilm met Colin Firth, Kelly Macdonald en Matthew Macfadyen in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in 1943. De inlichtingenofficieren Ewen Montagu en Charles Cholmondeley bedenken een aparte strategie om de Duitsers te misleiden. Lees hier waar je de film Operation Mincemeat kunt kijken.

Moloch (19 mei)

Bioscoop

Bron: Splendid Film
Alle veenlijken verzamelen in een oerhollandse horrorfilm met Sallie Harmsen, Anneke Blok en Jack Wouterse in de hoofdrol. Als Betriek en haar familie op een avond worden aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Lees hier waar je de film Moloch kunt kijken.

Everything Everywhere All at Once (19 mei)

Bioscoop

Bron: A24
Met een dikke beoordeling van 8,8 op IMDb is dit een film om in de gaten te houden. Met actrice Michelle Yeoh in de hoofdrol is dit een aparte mix van komedie, avontuur en actie, die de nodige vreemde multiversa samenvoegt. Lees hier waar je de film Everything Everywhere All at Once kunt kijken.

F*ck de Liefde 2 (20 mei)

Netflix

Bron: Netflix
Nadat haar relatie met Jim is stukgelopen, keert Lisa (Bo Maerten) gedesillusioneerd terug naar Nederland. Tijdens de uitvaart van Lisa’s geliefde oma komt Kiki (Nienke Plas) op haar bekende lompe manier met het nieuwtje dat ze gaat trouwen. Maar natuurlijk niet voordat ze de ultieme vrijgezellenvakantie heeft gehad met Lisa en Angela op Ibiza. Lees hier waar je vanaf 20 mei F*ck de Liefde 2 kunt kijken.

Love, Death & Robots, S3 (20 mei)

Netflix

Een heel rits verschillende afleveringen, die onder meer kijken naar thema's als racisme, de overheid, vrije wil, de menselijke natuur en genres als science fiction, horror, fantasy en zelfs komedie. Bekijk hier waar je Love, Death & Robots kunt streamen.

Jackass 4.5 (20 mei)

Netflix

Bron: Netflix
Jackass 4.5 dient als uitbreiding van Jackass Forever, de vierde film in de anarchistische reeks. Het nieuwste deel bestaat uit behind-the-scenes beelden, nooit eerder vertoonde stunts, hilarische outtakes en interviews met de cast en crewleden. Lees hier waar je vanaf 20 mei Jackass 4.5 kunt kijken.

Chip ’n Dale: Rescue Rangers (20 mei)

Disney+

Bron: Disney Plus
Knabbel en Babbel leven tussen echte mensen in het moderne Los Angeles, maar hun levens zijn nu heel anders dan al die jaren geleden. Het is al decennia geleden dat hun succesvolle televisieserie werd stopgezet en Chip heeft zich overgegeven aan een burgerlijk leven als verkoper van verzekeringen. Lees hier waar je vanaf 20 mei Chip 'n Dale: Rescue Rangers kunt kijken.

Jos, S1 (22 mei)

NPO Plus

Bron: NPO
Jos is de meest oprechte man die je ooit ontmoet hebt. Een man met alleen maar goede bedoelingen die altijd voor iedereen klaarstaat. Zijn puurheid, naïviteit en het feit dat hij sociaal gezien een tikkeltje uit de pas loopt maakt dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt. Bekijk hier waar je vanaf 22 mei Jos kunt streamen.

The Bob's Burgers Movie (25 mei)

Bioscoop

Bron: 20th Century Studios
Deze speelfilm is gebaseerd op de geanimeerde tv-serie Bob's Burgers. Wanneer een waterleiding scheurt, die recht voor Bob’s Burgers een enorm zinkgat creëert, blokkeert deze de ingang van het restaurant voor onbepaalde tijd. Hiermee zijn de plannen van de Belchers voor een succesvolle zomer volledig verpest. Lees hier waar je de film The Bob's Burgers Movie kunt kijken.

Invisible Demons (26 mei)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Deze prijswinnende en geroemde documentaire geeft een beeld van de gevolgen van de klimaatverandering, die niet alleen in de toekomst liggen, maar ook ons heden bepalen. Filmmaker Rahul Jain laat zien hoe een uitdijende megasteden en haar inwoners lijden onder zware luchtvervuiling, smog en vervuild drinkwater. Lees hier waar je de film Invisible Demons kunt kijken.

Top Gun: Maverick (26 mei)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
De teleurstellingen waren groot, het wachten was lang en verwachtingen zijn inmiddels torenhoog. De popcornknaller van Tom Cruise komt uit met zijn dikke vette straaljager en hoogstwaarschijnlijk ook nog een vleugje romantiek. De legendarische film Top Gun krijgt een vervolg en wij kunnen niet wachten. Lees hier waar je de film Top Gun: Maverick kunt kijken.

Stranger Things, S4a (27 mei)

Netflix

Bron: Netflix
Het is zes maanden geleden sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging. Bekijk hier waar je Stranger Things kunt streamen.

Obi-Wan Kenobi (27 mei)

Disney+

Bron: Disney Plus
In de serie gaan we de reünie van Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) en Anakin Skywalker (Hayden Christensen) zien. Skywalker is verleid door de 'dark side of the Force' en is verworden tot superschurk Darth Vader. Wat gaan de twee doen als ze elkaar tegenkomen? Bekijk hier waar je vanaf 27 mei Obi-Wan Kenobi kunt streamen.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (30 mei)

HBO Max

Bron: HBO Max
Corona gooide ook roet in het eten voor dit derde deel in de Fantastic Beast-franchise, de productie liep een dikke vertraging op. Eindelijk kunnen deze magische familiefilm zien op het witte doek. Onder andere Eddie Redmayne (Newt Scamander) en zijn vreemde wezens zijn terug in een spannend avontuur.. Lees hier waar je vanaf 30 mei Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV