Vanavond op tv: docu JC over Johan Cruijff, nieuw programma Beter! en meer

Vanavond op tv: docu JC over Johan Cruijff, nieuw programma Beter! en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 25 april

Kijktip :

Vandaag zou Johan Cruijff 75 jaar geworden zijn. Daarom is vanavond de documentaire JC te zien op NPO 2. Verder onder meer het nieuwe programma Beter! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 25 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: JC

NPO 2
20:20 uur

De documentaire JC werpt licht op de fenomenale carrière van Johan Cruijff. De film is opgebouwd uit archiefmateriaal over Johan Cruijff, die bij leven al de bijnaam 'De Verlosser' kreeg. Door te focussen op de mens achter de voetballer en gebruik te maken van zijn eigen uitspraken, ontstaat een psychologisch portret van de grootste Nederlandse voetballer aller tijden.


Muziekfilm: Yesterday

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de prachtige muziekfilm Yesterday te zien. Na een mysterieuze black-out ontdekt Jack dat hij de enige persoon op aarde is die zich The Beatles herinnert. Terwijl hij beroemd wordt door de nummers van de band als de zijne uit te brengen, riskeert Jack Ellie, de enige persoon die vanaf het begin in hem geloofde, te verliezen. Voordat de deur naar zijn oude leven voor altijd sluit, moet Jack een morele beslissing nemen.


Kassa: vanaf nu op maandag

NPO 1
20:35 uur

Al sinds mensenheugenis is het vaste prik: zaterdag, 18.55 uur, Kassa op NPO 1. Het consumentenprogramma van BNNVARA is vanaf vanavond echter elke maandag rond 20.30 uur te zien. Wel op dezelfde zender. Ook op dit nieuwe uitzendmoment blijft het programma, dat inmiddels ruim dertig jaar op televisie te zien is, doen waar het goed in is: opkomen voor de consument, vechten tegen onrecht en het bedrijven van betrouwbare consumentenjournalistiek.


Nieuw: Beter!

NPO 1
21:25 uur

Inwoners van volkswijken hebben gemiddeld veertien gezonde jaren minder. Dat probleem legt Antoinette Hertsenberg onder de loep in het nieuwe programma Beter!, waarin ze vier inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer volgt. In de eerste aflevering maken we kennis met de hoofdpersonen. Ze laten zien hoe zij leven en welke keuzes zij maken op het gebied van gezondheid.


Terug: Filemon en de complotten

NPO 3
21:25 uur

Vanavond begint het tweede seizoen van Filemon en de complotten op NPO 3. In dit programma volgt presentator Filemon Wesselink mensen die geloven in wat de meeste Nederlanders 'complottheorieën' zouden noemen. Flavio vertelde in het eerste seizoen van Filemon en de complotten dat de coronacrisis gebruikt zou worden om The Great Reset in gang te kunnen zetten. Nu denkt hij dat zelfs de oorlog in Oekraïne opzettelijk is uitgelokt om dit proces voort te zetten.


Nieuw: Wilhelmina, een leven voor de troon

NPO 2
22:20 uur

In 2022 is het precies zestig jaar geleden dat koningin Wilhelmina op 82-jarige leeftijd overleed. De vierdelige serie Wilhelmina, een leven voor de troon, deze week van maandag tot donderdag te zien op NPO 2, biedt een intrigerende inkijk in het leven van een zwaar beproefde, lastige én idealistische vorstin. In het portret van Wilhelmina beginnen we bij de opvoeding van 'het koninginnetje'.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV