Tv-première Oscarwinnaar 1917 zie je woensdag 27 april op Veronica

Tv-première Oscarwinnaar 1917 zie je woensdag 27 april op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

1917 was vooraf de gedoodverfde winnaar bij de Oscaruitreiking van begin 2020, maar het oorlogsepos van Sam Mendes werd toch voorbijgestreefd door Parasite. Dat doet niets af aan de immense kwaliteit van deze film. Hij is woensdag voor het eerst te zien op televisie, op Veronica, en je kunt 1917 streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
In 1917 volgen we twee jonge Britse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Soldaten Schofield en Blake krijgen van een belangrijke commandant een schijnbaar onmogelijke opdracht toegewezen: ze moeten dwars door vijandelijk gebied trekken om een voorgenomen aanval van hun eigen manschappen af te blazen. Als hun bericht in goede orde overkomt, kan dat het leven van zo'n 1600 medesoldaten redden - onder wie de broer van Blake.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Zonder enige twijfel is 1917 één van de indrukwekkendste films van de laatste jaren op technisch gebied. Regisseur Sam Mendes besloot de film ogenschijnlijk in één take op te nemen (hoewel dat niet helemaal het geval is) en schakelde daarvoor de hulp van Roger Deakins in, misschien wel de beste cameraman van de afgelopen dertig jaar. Het resultaat is verbluffend en leidt de aandacht van het af en toe wat zwakke scenario af. Je wordt wél helemaal meegezogen in de film, ook door de schitterende muziek van Thomas Newman. Bovendien is het acteerwerk uitstekend.

Cast
Naast George MacKay (Captain Fantastic) en Dean-Charles Chapman (Blinded by the Light) zijn ook Mark Strong (Cruella), Colin Firth (Kingsman: The Secret Service) en Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog) te zien in 1917. Deze film is geregisseerd door Sam Mendes (Skyfall).

1917 (2019) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is woensdag 27 april om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 119 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tv-première Oscarwinnaar 1917 zie je woensdag 27 april op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV