Oscargenomineerde documentaire Ascension donderdag te zien op NPO 2

Oscargenomineerde documentaire Ascension donderdag te zien op NPO 2
De Chinese samenleving anno 2021

Kijktip :

Donderdag (28 april) is op NPO 2 de veelgeprezen documentaire Ascension te zien, die bij de afgelopen Oscaruitreiking werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire. De film schetst een portret van het hedendaagse China.

Ascension gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Hervormingen
In een aantal decennia veranderde China van en verarmd land met een gesloten samenleving in één van de grootste economieën ter wereld. Wat gebeurt er met mensen als hun land zo snel zulke drastische hervormingen ondergaat? De verschillen binnen de Chinese samenleving blijken enorm te zijn, zoals we kunnen zien in Ascension.

Sekspoppen
Sommigen zijn schatrijk geworden, terwijl miljoenen anderen ernaar streven om de 'Chinese Dream' voor zichzelf te verwezenlijken. Alle kanten van deze samenleving komen voorbij: van de arbeiders die de Make America Great Again-petjes van Donald Trump of sekspoppen produceren tot de decadente leefstijl van de allerrijksten.

De documentaire Ascension is donderdag 28 april om 23.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Ascension terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV