De Luizenmoeder sloot zondag zijn eerste, enorm succesvolle seizoen af met een aflevering vol foute, incorrecte en hilarische gesprekken. De serie groeide in korte tijd uit tot een gigantisch kijkcijfersucces. De Klimop zit vol met interessante ouders, juffen en natuurlijk directeur Anton.; Gids.tv zet de beste momenten op een rij.
De Luizenmoeder: je kon er de afgelopen weken gewoonweg niet omheen. Waar er naar de eerste aflevering nog ruim 700.000 mensen keken, sprong dat al snel omhoog naar 1,3 miljoen voor aflevering twee en vorige week stond de teller op een flinke 3,3 miljoen kijkers.
Het zijn de personages en de politiek incorrecte stijl die de serie tot een ongekend succes maken. Ouder Hannah (Jennifer Hoffman), de ouderwetse docent Helma (Leny Breederveld), de ongepaste directeur Anton (Diederik Ebbinge), eeuwige hulpmoeder Nancy (Bianca Krijgsman) én cultfiguur Juf Ank (Ilse Warringa) zijn allemaal uitgegroeid tot bekendheden. We zetten hun beste momenten op een rij.
'Ik zeg gewoon kut en lul'
Helma windt er geen doekjes om: voor haar staan de 'pielemuis' en de 'voorbips' waar Juf Ank graag over spreekt, nog gewoon voor 'kut' en 'lul'. De dames bespreken onder leiding van Anton hoe ze seksuele voorlichting geven aan hun klassen.

'Dat vinden wij niet raar, maar héél bijzonder'
Het is inmiddels een soort lijfspreuk geworden van Juf Ank: 'Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij héél bijzonder'. Ze zegt het voor het eerst wanneer ze Rianne, van homovaders Walter (Rop Verheijen) en Kenneth (André Dongelmans), vertelt dat ze eigenlijk drie papa's heeft (inclusief haar biologische vader). "Maakt toch niet uit?", zegt ze droogjes.

1 april met Anton
Elk jaar zorgt directeur Anton weer voor de nodige flauwe 1 april-grappen. Dit jaar zijn Helma, Nancy en Volkert de pineut.

Heel goed met kinderen
De introductie van concierge Volkert (Henry van Loon) verliep niet zo soepeltjes. Bij zijn introductiegesprek met Anton werd gezegd dat hij 'goed met kinderen' is. "Maar ik ben geen pedofiel hoor", merkt hij op. Antons reactie is wat De Luizenmoeder zo grof en politiek incorrect maakt.

Niet meer zwaaien
Juf Ank werd gek van de ouders die maar geen afscheid konden nemen van hun kinderen en maar bleven zwaaien. Om het allemaal wat vlotter te maken, kwam Ank met een 'zwaai'-licht. Er was alleen één probleem: de ouders snapten het niet.

Het traktatiebeleid
Hannah had nog zo haar best gedaan. Ze kwam aan met een schaal perenmuizen, inclusief dropjes, maar daar stak Karel, vader van Maledieven, een stokje voor. Géén snoep, dat is tegen de regels van het 'traktatiebeleid'.

Etnisch profiteren
De nieuwe ouders maken kennis met elkaar door middel van het balspel. Wie de bal heeft, mag praten. Mel (Meral Polat), Kim (Rian Gerritsen) en Hannah maken ruzie over het verjaardagsfeestje van Floor, waarvoor Mels dochter Shanaya niet is uitgenodigd. Anton probeert het op te lossen, maar maakt het natuurlijk alleen maar véél erger.

Schoolpleinruzie
Moeders Mel en Kim hebben flinke mot op het schoolplein. Als Hannah zich dan ook nog gaat bemoeien met het taalniveau van Mel, loopt het uit de hand.

Ank en de liefde
Het is niet alleen maar lachen, gieren, brullen bij De Luizenmoeder. De serie heeft ook haar gevoelige kanten. Dat blijkt wanneer Bert, de man van Juf Ank, komt kijken hoe het met haar gaat. De ouders kijken op een afstandje mee en zien dat Anks liefdesleven niet bepaald over rozen gaat.

Kanjer-training van Ank
Mel, Kim en Hannah hebben weer eens ruzie. Maar Ank geeft kanjer-training en wijst de ouders erop dat ze zich nog kinderachtiger gedragen dan hun eigen kinderen. "Arrogante bitch", schreeuwt Ank, die er nog zichtbaar moeite mee heeft dat haar man bij haar weg is.

Ster en Raket
Shanaya is een ster (minder) en Youandi is een raket (beter). Moeder Mel komt verhaal halen bij Ank, maar dat had ze beter niet kunnen doen.

Het seizoen van De Luizenmoeder zit erop. Volgende week zendt AVROTROS nog één speciale blooper-aflevering uit, om 20.20 uur op NPO3.