Muziekdocumentaire I Want My MTV vrijdag 29 april te zien op Net5

Muziekdocumentaire I Want My MTV vrijdag 29 april te zien op Net5
Tv-zender groeide uit tot fenomeen

Kijktip :

We weten natuurlijk allemaal waar de titel van de documentaire I Want My MTV vandaan komt: naast de slogan van de zender is het te horen in de legendarische hit 'Money for Nothing' (1985) van Dire Straits. Maar hoe zag de geschiedenis van muziekzender MTV er eigenlijk uit?

I Want My MTV gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv en op KIJK.nl.

Nieuwe zender
Op zaterdag 1 augustus 1981 maakt een nieuwe televisiezender zijn entree in het almaar groeiende spectrum van het televisieaanbod in de Verenigde Staten. Met de woorden "Ladies and gentlemen, rock and roll" en de videoclip van 'Video Killed the Radio Star' van The Buggles trapte een zender af die de popcultuur jarenlang zou bepalen.

Toetssteen
Binnen no-time groeide MTV uit tot een toetssteen voor jongeren én een nieuw format voor muzikanten en filmmakers om hun talenten te laten zien. Videoclips werden steeds innovatiever en Michael Jackson werd een nóg grotere superster dankzij MTV. Sommige artiesten hadden zelfs hun hele carrière aan de muziekzender te danken.

De documentaire I Want My MTV is vrijdag 29 april om 22.35 uur te zien op Net5. Na afloop kun je de docu I Want My MTV terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV