Vanavond op tv: over de rivieren in Dwars door de Lage Landen, Manchester City - Real Madrid

Vanavond op tv: over de rivieren in Dwars door de Lage Landen, Manchester City - Real Madrid
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 26 april

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van Dwars door de Lage Landen steekt Arnout Hauben de grote rivieren over. Verder onder meer de Champions League-wedstrijd Manchester City - Real Madrid. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 26 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Dwars door de Lage Landen: over de grote rivieren

NPO 2
20:25 uur

Arnout Hauben en zijn vrienden zijn inmiddels al een flink eind Nederland ingetrokken. Hun wandeltocht in Dwars door de Lage Landen voert ze over het Pieterpad en in deze zesde aflevering komen ze aan in Tienray, in Noord-Limburg. Hauben hoort dat in Tienray 123 Joodse kinderen werden opgevangen tijdens de Duitse bezetting om de transporten naar de vernietigingskampen te ontwijken. Ook de rest van de aflevering staat voor een groot deel in het teken van de Nederlandse oorlogsjaren.

Muziekfilm: Rocketman

Spike
20:30 uur

Op Spike is vanavond de prachtige muziekfilm Rocketman te zien. Deze unieke, muzikale biopic neemt je mee op de spectaculaire reis van de opkomst van Elton John. Met ongelooflijke vertolkingen van Eltons meest geliefde liedjes. Ontdek hoe een jongen uit een kleine stad een icoon in de rock-'n'-roll werd.

Live: Manchester City - Real Madrid (Champions League)

RTL 7
20:55 uur

Het Champions League-seizoen nadert zijn einde en we zijn inmiddels aanbeland bij de halve finales. Vanavond is de wedstrijd Manchester City - Real Madrid om 21.00 uur live te zien op RTL 7, Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. Manchester City en Real Madrid speelden al eerder tegen elkaar in de halve finale van de Champions League, in het seizoen 2015/2016. Na 0-0 in de heenwedstrijd wist Real Madrid door een 1-0 overwinning in de return plaatsing voor de finale af te dwingen.

Docu: Back to Chernobyl

National Geographic
22:00 uur

26 april 1986, bijna vierentwintig minuten over één 's nachts. Een proef in de kerncentrale van Tsjernobyl gaat helemaal mis en de kernreactor ontploft. In de documentaire Back to Chernobyl wordt het verhaal van de Tsjernobyl-ramp verteld als een mozaïek van verhalen en ervaringen, van het zware verleden tot het treurige heden. Verschillende betrokkenen vertellen over hun perspectief op de ramp.

Horrorcomedy: Tremors

Veronica
22:35 uur

Veronica zendt vanavond de klassieke horrorcomedy Tremors uit. Het kleine woestijndorpje Perfection wordt opgeschrikt door enorme zandwormen die mensen met huid en haar opslokken. Twee klusjesmannen en een seismologe gaan op onderzoek uit en stellen vast dat de monsterwormen zich door het woestijnzand moeiteloos kunnen voortbewegen. Bovendien worden de wormen aangetrokken door de trillingen die de inwoners van het dorpje veroorzaken.

Registratie: Het Koningsnachtconcert

NPO 2
23:15 uur

Het Koningsnachtconcert is terug in het Concertgebouw te Amsterdam. De avond vóór Koningsdag is het unieke concert, waarin pop en klassiek elkaar ontmoeten, te zien op NPO 2. Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier zullen samen met het ensemble Camerata RCO een optreden verzorgen. Camerata RCO bestaat uit leden van het Concertgebouworkest en dit zorgt voor een unieke mix van klassiek en pop.

Actuele video's

Meer actuele video's