Aangrijpend filmdrama Lion vrijdag 29 april te zien op Canvas

Aangrijpend filmdrama Lion vrijdag 29 april te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Hollywood geniet altijd van het vertellen van aangrijpende, waargebeurde verhalen. Lion vertelt zo'n verhaal, en dat leverde de film maar liefst zes Oscarnominaties op. Dit prachtige filmdrama is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Lion streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De vijfjarige Indiase jongen Saroo raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen in deze levensgevaarlijke omgeving, waarna hij door een liefdevol stel in Australië wordt geadopteerd. Vijfentwintig jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel regisseur Garth Davis met Lion wel érg duidelijk op de emoties van de kijker speelt, slaagt hij daar glansrijk in. Het verhaal van Saroo is dan ook een wonderschone vertaling van het programma Spoorloos naar het witte doek, met een flinke laag Hollywoodkwaliteit. Dev Patel schittert in de rol van de volwassen Saroo (het leverde hem zelfs een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol op) en ook de rest van de cast laat uitstekend acteerwerk zien. Laat je meevoeren in een verhaal dat zó bizar en meeslepend is, dat het wel waargebeurd moet zijn.

Cast
Naast Dev Patel (Hotel Mumbai) en Rooney Mara (Nightmare Alley) zijn ook David Wenham (Public Enemies) en Nicole Kidman (Being the Ricardos) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Garth Davis.

Lion (2016) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is vrijdag 29 april om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 118 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend filmdrama Lion vrijdag 29 april te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV