Dinsdag in Op1: Limburgse Peggy Vrijens over Koningsdag 2022 in Maastricht

Dinsdag in Op1: Limburgse Peggy Vrijens over Koningsdag 2022 in Maastricht
Dit zijn de gasten van dinsdag 26 april

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 26 april

  • Maastricht kleurt morgen oranje omdat koning Willem-Alexander zijn vijfenvijftigste verjaardag viert in de Limburgse hoofdstad. Maar van alle provincies zijn de oranjes het minst populair in Limburg. Waar komt dat vandaan? Dat bespreken we met historicus Herman Pleij en de van oorsprong Limburgse actrice Peggy Vrijens, die in tegenstelling tot veel van haar provinciegenoten wel een echte oranjefan is.

  • Er moet zo snel mogelijk een staakt-het-vuren komen. Dat zei VN-secretaris-generaal António Guterres vandaag tegen de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Maar ondanks het gesprek, voeren de Russen hun strijd in de Donbas verder op. Hoe cruciaal worden de komende weken? Dat bespreken we in Op1 met oud-ambassadeur Ed Kronenburg en oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Zij schuiven samen met factchecker Brecht Castel aan, die vanavond live fake-news analyseert.

  • Geen klimaathysterie of woke lesmateriaal, maar wel staartdelingen maken en rijtjes uit het hoofd leren. Volgens Ralf Dekker van Forum voor Democratie is er behoefte aan dit soort onderwijs en daarom wil de partij op korte termijn zogenoemde Renaissancescholen gaan openen. De ouderbijdrage: 300 euro per maand. Volgens D66-Kamerlid Paul van Meenen vergroot dit de kansenongelijkheid: hij vindt deze scholen een zorgelijke ontwikkeling. Ze gaan bij Op1 in debat.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Limburgse Peggy Vrijens over Koningsdag 2022 in Maastricht of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV