Vanavond op tv: Het Koningsdag Concert 2022, Liverpool - Villarreal en meer

Vanavond op tv: Het Koningsdag Concert 2022, Liverpool - Villarreal en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 27 april

Kijktip :

Vanavond kun je op NPO 2 kijken naar een registratie van het Koningsdagconcert 2022. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn bij dit concert aanwezig. Op NPO 3 kun je kijken naar de tv-première van Luizenmoeder – De Film. Verder onder meer de Champions League-wedstrijd Liverpool - Villarreal. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 27 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: Luizenmoeder - De film

NPO 3
20:26 uur

Tijdens een fietsvakantie met juf Ank is Anton aan een hartaanval overleden. De relatie tussen Ank en Anton is altijd geheim gebleven, behalve voor oud-luizenmoeder Hannah, dus niemand weet hoe zwaar het verlies voor Ank is.


Registratie: Het Koningsdag Concert 2022

NPO 2
20:27 uur

Vanavond op NPO 2 een registratie van het Koningsdagconcert 2022. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn bij dit concert aanwezig, waar een programma wordt opgevoerd met optredens van diverse solisten.

Broers
Dit jaar zijn er optredens van onder anderen celliste Eline Hensels, violiste Liza Ferschtman, beiaardier Frank Steijns en de pianospelende broers Lucas en Arthur Jussen, die we regelmatig op tv hebben gezien. Er wordt werk gespeeld uit het oeuvre van Beethoven, Mendelssohn, Ysaye, Saint-Saëns en Leo Smit.


Tv-première: 1917

Veronica
20:30 uur

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge, Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen, waaronder Blake zijn broer.


Special: In voor- en tegenspoed, 20-jarig huwelijk Willem-Alexander en Máxima

NPO 1
20:33 uur

Het is vandaag Koningsdag, maar bijna drie maanden geleden, op 2 februari, vierden koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook dat zij twintig jaar getrouwd zijn. Daarom is vanavond de special In voor- en tegenspoed, 20-jarig huwelijk Willem-Alexander en Máxima te zien op NPO 1.

Spanning
We gaan op reis door de afgelopen twintig jaar, waarin latina Máxima de Hollander Willem-Alexander perfect aanvulde. Ze gaf schwung en glamour aan ons koningshuis in de polder. Maar is het echt een match made in heaven? Royaltywatchers kennen ook momenten dat de spanning tussen de twee soms om te snijden is.


Live: Liverpool - Villarreal (Champions League)

RTL 7
20:53 uur

Vanaf 19.55 uur voorbeschouwing en om 21.00 uur live verslag van Liverpool - Villarreal, de heenwedstrijd in de tweede halve finale van de Champions League. Het duel is ook live te zien op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select.

Geweldige groepsfase
Liverpool begin dit seizoen overtuigend aan de Champions League, want in de groepsfase werden alle zes de wedstrijden gewonnen. Vervolgens stuitten de Britten op meer weerstand: in de achtste finales werd gewonnen én verloren van Inter Milan en in de spectaculaire kwartfinales scoorde Liverpool maar liefst zes keer tegen Benfica - maar kreeg het ook vier tegentreffers.


Docu: They Shall Not Grow Old

Veronica
22:40 uur

Met behulp van de modernste technologie bewerkt Peter Jackson de meer dan een eeuw oude geluids- en beeldfragmenten van de Eerste Wereldoorlog. Hiermee verkent hij de dagelijkse ervaringen van de soldaten en de realiteit van de oorlog voor de mens aan de frontlinie.


Docu: Being Ad Visser

NPO 2
23:09 uur

Ad Visser is bij veel generaties bekend als de excentrieke Mr. Toppop. De presentator viert op 28 april zijn 75ste verjaardag en in de documentaire Being Ad Visser laat hij een onderbelichte kant van zichzelf zien: hij blijkt een vindingrijke kunstenaar te zijn.

Kunstproject
In Being Ad Visser wordt Visser gevolgd tijdens de totstandkoming van zijn kunstproject over kunstenaars Serge Gainsbourg en Salvador Dalí en schrijver Giacomo Casanova. Ook maken we kennis met Vissers echtgenote, kunstenares Melanie Visser, die openhartig en in liefde vertelt hoe zij het al meer dan 53 jaar met elkaar uithouden en elkaar artistiek stimuleren.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Het Koningsdag Concert 2022, Liverpool - Villarreal en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV