Vanavond op tv: start Tweede Hans, finale De Alleskunner VIPS, Bed & Breakfast

Vanavond op tv: start Tweede Hans, finale De Alleskunner VIPS, Bed & Breakfast
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 april

Kijktip :

Vanavond gaat de gloednieuwe serie Tweede Hans van start bij omroep MAX, maar je kunt ook kijken naar oude vertrouwde programma’s, zoals Bed & Breakfast. Daarnaast worden er prachtige films uitgezonden, en als je in bent voor een spelletje moet je zeker overschakelen naar de grote finale van De Alleskunnder VIPS. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Oorlogsfilm: Saving Private Ryan

RTL 7
20:29 uur

In de oorlogsfilm Saving Private Ryan sneuvelen in de Tweede Wereldoorlog binnen een week drie zoons uit het Amerikaanse gezin Ryan. De vierde zoon wordt vermist op het Franse platteland. Een speciale eenheid krijgt de opdracht om hem te vinden en naar huis te brengen. Als een van hen wordt gedood, vragen sommigen zich het nut van de missie af. Hoeveel mannen moeten er nog sterven om het leven van één soldaat te redden?

De Alleskunner VIPS: finale

SBS 6
20:30 uur

Vanavond is het zover: de grote finale van het tweede seizoen van De Alleskunner VIPS. Maar liefst 55 bekende Nederlanders begonnen aan dit spectaculaire avontuur, maar daar zijn er bij aanvang van de finale nog maar een paar over. Ook in deze finale staan er weer een aantal zenuwslopende spellen op het programma, waarbij de overgebleven deelnemers alles moeten geven om zich De Alleskunner VIPS van 2022 te mogen noemen. Zo moeten ze onder meer een toren maken van champagneflessen en vragen beantwoorden met een paintball-gun. Vervolgens vindt de bloedstollende climax van dit seizoen plaats in een een ingewikkelde escape room. Wie houdt het hoofd koel en mag zich na afloop van deze opdracht De Alleskunner VIPS van 2022 noemen? De afvalrace werd afgetrapt door Jacques Herb en hebben onder anderen Peter Jan Rens, Sylvia Geersen, Ferry Doedens en Roos Schlikker het strijdtoneel moeten verlaten.

Bed & Breakfast: Flevoland, Drenthe en Friesland

NPO 1
20:33 uur

Vanavond is er weer een nieuwe aflevering van Bed & Breakfast te zien op NPO 1. Ook deze week zullen drie koppels elkaars onderneming testen en bepalen hoeveel geld zij hun verblijf waard vonden. Verder worden uiteraard ook de nodige verbeterpuntjes aangestipt, van haakjes voor handdoeken tot onhandige plekken voor het koffiezetapparaat. De B&B-eigenaren van deze week bezoeken als eerste de onderneming van Ton en Dinie in Flevoland. Na een flinke verbouwing ziet hun bed & breakfast er tiptop uit. De reis gaat vervolgens verder naar Drenthe. Daar hebben Alea en Tim de voormalige directeurswoning van de gevangenis helemaal naar hun eigen smaak kunnen inrichten. Het weekend wordt afgesloten bij Jenny en Fokke in Friesland. Hun bed & breakfast is gevestigd in het geboortehuis van Fokke.

Filmdrama: Lion

Canvas
21:18 uur

Lion is een Amerikaanse, Britse en Australische biografische dramafilm uit het jaar 2016. Deze productie is fantastisch geregisseerd door Garth Davis ('Mary Magdalene'). Deze film won vele prijzen met onder andere een Oscarnominatie voor Beste film. De hoofdrollen worden vertolkt door Dev Patel, Rooney Mara en Nicole Kidman. Een 5-jarige Indiase jongen Saroo raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen in de levensgevaarlijke wereld waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Nieuw: Tweede Hans

NPO 1
21:29 uur

Vanaf vanavond is de gloednieuwe dramaserie Tweede Hans te zien op NPO 1. In deze serie volgen we de 64-jarige Hans, gelukkig getrouwd met Marleen. Maar als Hans met pensioen moet, verliest hij een groot deel van zijn identiteit. Hans vraagt zich af wie hij nog is zonder deze baan en of hij wel moet genieten - en zo ja, waarvan. Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt onder druk te staan, terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een nieuwe invulling van zijn leven. In deze eerste aflevering is te zien hoe het tuincentrum waar Hans al jaren werkt wordt overgenomen. Hans krijgt een prachtig aanbod om met pensioen te gaan. Iedereen - en zeker Marleen - vindt het een schitterende kans, maar Hans ziet 'met pensioen gaan' nog helemaal niet zitten. Samen met Marleen gaat hij naar een optreden van het koor van buurman Bob, die ook al een tijdje met pensioen is. Is zingen in een koor misschien ook wat voor Hans?

Docu: I Want My MTV

NET 5
22:35 uur

We weten natuurlijk allemaal waar de titel van de documentaire I Want My MTV vandaan komt: uit de legendarische hit 'Money for Nothing' (1985) van Dire Straits. Maar hoe zag de geschiedenis van muziekzender MTV er eigenlijk uit? Op zaterdag 1 augustus 1981 maakt een nieuwe televisiezender zijn entree in het almaar groeiende spectrum van het televisieaanbod in de Verenigde Staten. Met de woorden "Ladies and gentlemen, rock and roll" en de videoclip van 'Video Killed the Radio Star' van The Buggles trapte een zender af die de popcultuur jarenlang zou bepalen. Binnen no-time groeide MTV uit tot een toetssteen voor jongeren én een nieuw format voor muzikanten en filmmakers om hun talenten te laten zien. Videoclips werden steeds innovatiever en Michael Jackson werd een nóg grotere superster dankzij MTV. Sommige artiesten hadden zelfs hun hele carrière aan de muziekzender te danken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV