Nieuw seizoen De publieke tribune vanaf zondag te zien op NPO 2

Nieuw seizoen De publieke tribune vanaf zondag te zien op NPO 2
Coen Verbraak gaat op stap met rijdende tribune

Kijktip :

Het praatprogramma De publieke tribune is vanaf vanavond terug met een nieuwe reeks op NPO 2. Presentator Coen Verbraak gaat het land in met een rijdende tribune, waarop mensen plaatsnemen om vragen te stellen aan een panel van bestuurders en deskundigen.

De publieke tribune gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Gezondheidskloof
In De publieke tribune komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze baren mensen zorgen. In de eerste aflevering gaat het over de groeiende gezondheidskloof in Nederland. Mensen in arme wijken leven gemiddeld namelijk zes tot zeven jaar korter dan inwoners van rijke wijken.

Basisschool
Coen Verbraak gaat naar een basisschool in de Haagse wijk Moerwijk, een van de armste en meest ongezonde wijken van Nederland. Veel kinderen in deze wijk groeien op met ouders in armoedestress. Bewoners, de basisschooldirectrice en hulpverleners gaan in gesprek met de allereerste minister van armoede, Carola Schouten. Kan zij iets aan hun situatie veranderen?

Het nieuwe seizoen van De publieke tribune is vanaf zondag 1 mei wekelijks om 22.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van De publieke tribune terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's