Tv-première van Rogue One: A Star Wars Story zondag bij Meimaand Filmmaand op Veronica

Tv-première van Rogue One: A Star Wars Story zondag bij Meimaand Filmmaand op Veronica
Jynn Erso is nieuwe Star Wars held

Kijktip :

In 2015 bracht Disney haar eerste film uit nadat ze de rechten voor Star Wars hadden gekocht. In 2016 kwam daar een spin-off bij, over de periode tussen de prequels (1999-2005) en de originele films. De spectaculaire Star Wars-film Rogue One is zondag te zien op Veronica. Je kunt Rogue One: A Star Wars Story ook streamen via onder meer Disney+.

Het verhaal
Galen Erso is een gewaardeerde wetenschapper van het net opgerichte Galactische Keizerrijk. Zijn genialiteit was van cruciaal belang voor de technologische ontwikkeling van de Ster des Doods. Hoewel hij tegenstander van het Keizerrijk is, ziet hij geen andere mogelijkheid dan medewerking te verlenen. Hij ziet toch kans om de plannen van het Keizerrijk te saboteren en zijn acties kenbaar te maken aan het verzet. Hierop probeert een eigenzinnige groep rebellen een wanhopige missie uit te voeren. Die wil de plannen voor Ster des Doods stelen, voordat deze kan worden gebruikt om de heerschappij van de keizer af te dwingen.

Bron: LucasFilm

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Rogue One is een film waar de liefde voor het Star Wars universum vanaf spat. Een visueel zeer aantrekkelijke film waarbij de X-Wings door je scherm komen vliegen en de lasers pijn doen aan je ogen. Alles is herkenbaar: dialogen, muziek en natuurlijk hetgeen je op het scherm ziet. Het verhaal is behoudend en hier en daar ook dunnetjes. De oproep naar "nieuwe hoop" wordt echter nooit vervelend. Een ultieme liefdesbrief aan het Star Wars universum, die voor fans echt genieten zal zijn.

Cast
Naast Felicity Jones (The Theory of Everything) en Diego Luna (A Rainy Day in New York) spelen ook Mads Mikkelsen (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore), Forest Whitaker (The Last King of Scotland) en Ben Mendelsohn (Captain Marvel) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Gareth Edwards (Godzilla).

De film Rogue One: A Star Wars Story (2016) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zondag 1 mei om 20.30 uur te zien op Veronica. Daarnaast is de film te streamen via Disney+.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Tv-première van Rogue One: A Star Wars Story zondag bij Meimaand Filmmaand op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV