Recensie: Downton Abbey: A New Era laat botsende tijdsgeest zonnig zien

Recensie: Downton Abbey: A New Era laat botsende tijdsgeest zonnig zien
Op en top Brits

Film :

Vanaf donderdag 28 april draait de nieuwe film Downton Abbey: A New Era in de Nederlandse bioscopen. Een op en top Britse film die laat zien dat tijden veranderen: een les voor de tijd van nu. Lees hier de filmrecensie van Downton Abbey: A New Era.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Zonnig Frankrijk
Nadat de familie Crawley bijzonder koninklijk bezoek kreeg van de koning en koningin van Groot-Brittannië bereidt de familie zich nu voor op een nieuw avontuur, namelijk een zonnige vakantie naar Frankrijk.

Bron: Focus Features

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 76% | IMDb ★ 7,4

Een wonderschone Britse tafereel waarbij alles high class ademt: dat is waar deze Downton Abbey weer voor gaat. En dat is een recept dat werkt: een lach (vooral wanneer Dame Maggie Smith weer op beeld verschijnt) en een traan zijn gegarandeerd. Af en toe verdrinkt de film in het aantal verhaallijnen dat ze proberen op te zetten: ieder hoofdpersoon of stel moet een eigen karakterontwikkelingetje doormaken, waardoor het wat ingewikkeld wordt het allemaal te volgen. Over het algemeen is het verhaal erg goed te volgen en zit je ruim twee uur te genieten. 3,5 ster.

Cast
Naast Hugh Bonneville (The Duke) en Maggie Smith (Hook) spelen ook Michelle Dockery (The Gentlemen), Jim Carter (Enchanted) en Dominic West (The Death of Stalin) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Simon Curtis (The Art of Racing in the Rain).

Vanaf 28 april 2022 is Downton Abbey: A New Era te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Kostuum, Komedie. Tijdsduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV