Recensie: The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes blinkt uit in sublieme archiefbeelden

Recensie: The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes blinkt uit in sublieme archiefbeelden
Hollywoodster in stralend licht en diepe duisternis..

Kijktip :

Vanaf 27 april is de documentaire The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes te zien op Netflix. Met een prachtige visuele impressies van Los Angeles gaan we zestig jaar terug waar een legendarische blonde actrice doodongelukkig bleek te zijn. Lees hier de filmrecensie van The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies..

The brighter the star, the darker the truth
Deze documentaire onderzoekt het grote mysterie rond de dood van Hollywood-filmlegende Marilyn Monroe door middel van nooit eerder gehoorde interviews met haar inner circle.

Hollywoodster Marilyn Monroe met schrijver Arthur Miller in de docu 'The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,3

Actrice Marilyn Monroe is zonder enige twijfel een van de grootste, populairste en meest herkenbare iconen in de populaire cultuur zoals we die kennen. Regisseur Emma Cooper werkte samen met onderzoeksjournalist Anthony Summers, die in de jaren tachtig naar eigen zeggen duizenden mensen over het leven en de dood van de actrice heeft geïnterviewd (en er een boek over schreef). Dat is de rode lijn door deze docu, die ook niet schuw is van de complottheorieën en de mist die om haar mysterieuze dood heen waait. Haar tragische levensverhaal met al die affaires, mislukte huwelijken, een verslaving aan slaappillen en eenzaamheid komen voorbij. Helaas brengt deze docu niets nieuws onder de zon, maar is wel een mooie opsomming van de geruchten die al bestaan. Drie sterren.

In de herfst van 2022 is de biografische dramafilm Blonde te zien op Netflix. Deze film gaat over het leven van filmster Marilyn Monroe, met actrice Ana de Armas in de titelrol.

Cast
Naast archiefbeelden van Marilyn Monroe (Some Like it Hot) zijn ook Lauren Bacall (To Have and Have Not), Joe DiMaggio, Dean Martin (Something's Got to Give), Jimmy Hoffa, Tom Ewell, John F. Kennedy en Robert F. Kennedy in deze documentaire te zien. Deze productie is geregisseerd door Emma Cooper (Louis Theroux: The Most Hated Family in America in Crisis).

Vanaf 27 april 2022 is de documentaire The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes te zien op Netflix. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 101 minuten.


Actuele video's

Meer actuele video's