Zaterdag op tv: o.a. theatervoorstelling Hier Ben Ik van Claudia de Breij

Zaterdag op tv: o.a. theatervoorstelling Hier Ben Ik van Claudia de Breij
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 30 april

Kijktip :

Vanavond zie je op NPO1 de theaterregistratie van Claudia de Breij's voorstelling Hier Ben Ik!. De voorstelling gaat over Heintje Davids, de legendarische Nederlandse variétéartieste die vanaf 1907 tot aan haar dood in 1975 op de planken stond in ons land. En verder op tv: Hier Zijn De Van Rossems in Heelen en de halve finale van Heel Holland Bakt. Hieronder lees je de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 30 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Comedydrama: Forrest Gump

Comedy Central
19:59 uur

Tom Hanks levert een verbazingwekkende acteerprestatie als Forrest, een gewone man wiens simpele onschuld een generatie belichaamd.


Start: Wisting seizoen 2

NPO 3
20:28 uur

Vanavond gaat op NPO 3 het tweede seizoen van de Noorse misdaadserie Wisting van start. De afleveringen van speelfilmlengte zijn de komende vier zaterdagen rond 20.25 uur te zien bij de publieke omroep. Ook in het tweede seizoen speelt rechercheur William Wisting de hoofdrol. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is te zien hoe Wisting samen met zijn team én de beruchte seriemoordenaar Tom Kerr een plaats delict bezoeken om het te inspecteren. Deze situatie loopt echter helemaal verkeerd af. Ook Line, de dochter van Wisting, is daarbij aanwezig; zij werkt aan een documentaire over de seriemoordenaar. De jacht wordt ingezet op de mysterieuze handlanger van Kerr, die al jarenlang uit handen van de politie weet te blijven.


Heel Holland Bakt: Halve finale

NPO 1
20:30 uur

Vanavond is bij Heel Holland Bakt de halve finale van het programma te zien op NPO 1. Na deze halve finale weten we welke drie bakkers er in de finale van het programma staan en wie er nog kans maakt op de titel 'Beste thuisbakker van 2022'. De bakkers maken als eerste opdracht een paasbrood met alles er op en er aan. De technische opdracht is een paasslof. Ook het spektakelstuk van deze week is er eentje met een geweldig paasthema.


Start: Trigger Point

Canvas
20:37 uur

Vanaf vanavond is de gloednieuwe Britse thrillerserie Trigger Point te zien op de Vlaamse zender Canvas. Elke week is de serie met een dubbele aflevering te zien. In Trigger Point volgen we Lana Washington, een explosievenexpert bij de Londense politie.De serie begint midden in een zomerse hittegolf. We maken kennis met Lana Washington en Joel Nutkins, die opgeroepen worden bij een antiterrorisme-operatie in een Londense woonwijk. Daar wordt een mogelijke bommenfabriek onderzocht. Van de bommenmaker ontbreekt ieder spoor, maar er is dreiging van een nóg dodelijkere terroristische dreiging. Al snel wordt duidelijk dat Lana en Joel een race tegen de klok voeren, waarbij ze zoveel mogelijk levens moeten proberen te redden. Op meerdere plekken in de stad bevindt zich namelijk een bom, waarvan de ontploffing desastreuze gevolgen kan hebben. Het vormt de zenuwslopende aftrap van Trigger Point.


Hier zijn de Van Rossems: Heerlen

NPO 2
20:40 uur

Vanavond bezoeken Maarten, Sis en Vincent van Rossem in een nieuwe aflevering van Hier zijn de Van Rossems het Limburgse Heerlen. Dit was tot ver in de vorige eeuw een welvarende stad. De mijnindustrie zorgde in Heerlen voor werk, saamhorigheid en een indrukwekkend aantal winkels en warenhuizen. Na het sluiten van de mijnen trad het verval in. Het verdriet daarover is er nog steeds, maar inmiddels heeft Heerlen zich herpakt. De Van Rossems maken een reis in de tijd. Sis leidt haar broers rond in het blootgelegde Romeinse badhuis. In het Nederlands Mijnmuseum raakt Maarten begeesterd door het leven van de 'koempels'. Vincent haalt zijn hart op aan een pronkstuk van het 'nieuwe bouwen': het Glaspaleis. Aan het eind van de reis heeft Heerlen de harten van de Van Rossems gewonnen.


Theatervoorstelling: Claudia de Breij - Hier ben ik

NPO 1
21:29 uur

Sinds 2020, het jaar waarin de coronacrisis uitbrak in Nederland, staat Claudia de Breij in de theaters op de planken met de voorstelling Hier ben ik. Een registratie van deze show is vanavond te zien op NPO 1. De voorstelling Hier ben ik gaat over Heintje Davids, de legendarische Nederlandse variétéartieste die vanaf 1907 tot aan haar dood in 1975 op de planken stond in ons land. Heintje was het jongste kind uit het beroemde Joodse theatergezin Davids. Ze wilde dolgraag een carrière op de planken, maar haar ouders vonden haar te dik en lelijk voor het toneel. Ondanks de harde kritieken zette ze door en begon haar carrière als revuezangeres. In de voorstelling zingt De Breij liedjes van Davids, maar ook eigen materiaal; zo heeft ze een nieuwe versie van 'Mag ik dan bij jou' gemaakt. Haar muzikanten Michelle Samba en Abdelhadi Baaddi spelen de bijrollen.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag op tv: o.a. theatervoorstelling Hier Ben Ik van Claudia de Breij of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV