Drieluik Vergeten Helden van maandag t/m woensdag 4 mei te zien op NPO 2

Drieluik Vergeten Helden van maandag t/m woensdag 4 mei te zien op NPO 2
Verhalen van heldhaftige strijders

Kijktip :

In de aanloop naar 4 en 5 mei is het drieluik Vergeten helden te zien op NPO 2. De drie afleveringen vertellen het verhaal van een aantal heldhaftige strijders uit de Nederlandse koloniën, mannen en vrouwen die zich in Nederland met gevaar voor eigen leven tijdens de Tweede Wereldoorlog aansloten bij het verzet. Rond 22.20 uur te zien.

Vergeten Helden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vergetelheid
Deze helden vochten samen met Nederlandse verzetsstrijders, saboteerden de nazi’s of hielpen Joden om onder te duiken. In de eerste aflevering wordt het leven van drie verzetshelden uit Suriname belicht. Hun daden zijn in de vergetelheid geraakt en daar brengt deze aflevering verandering in. Het gaat om Elisabeth Bergen, Leo Lashley en Albert Wittenberg.

Onderduikers
Verpleegster Elisabeth Bergen nam Joodse onderduikers in huis, oogarts Leo Lashley verleende medische bijstand aan een groep onderduikers in een kerk in Rotterdam en Albert Wittenberg nam een Joodse baby in huis en was actief in het verzet. Jörgen Tjon spreekt nabestaanden, reist naar belangrijke locaties en bezoekt Surinamist Hans Ramsoedh voor de historische context.

Vergeten Helden is van maandag 2 t/m woensdag 4 mei rond de klok van 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Vergeten Helden terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV