Deze 10 films komen in mei 2022 in de Nederlandse bioscopen

Deze 10 films komen in mei 2022 in de Nederlandse bioscopen
Met Everything Everywhere All at Once, Top Gun: Maverick en meer

Film :

Deze maand mei verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Met onder ander het langverwachte Tom Cruise actieknaller Top Gun: Maverick, de gigantische Marvel film Doctor Strange in the Multiverse of Madness en de Nederlandse romcom Foodies. Maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (4 mei)

Bioscoop

Bron: Marvel
De maand mei wordt waanzinnig geopend met een nieuwe Marvel-productie op het witte doek. Alle special effects-registers gaan open, want Doctor Strange is terug in een nieuw verhaal. Er doemt een verschrikkelijke dreiging op over de mensheid en het hele universum die niet langer door hun macht alleen kan worden gedaan. Bekijk hier waar je de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Foodies (12 mei)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Actrice Sanne Vogel speelt in de film de rol van Sam, een populaire foodblogger. Een sprankelende romantische komedie waar Sam een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef, waar Sam ook verliefd op is. Dat gaat niet samen en liefde gaat dan ook niet door de maag, of toch wel? Bekijk hier waar je de film Foodies kunt kijken.

The Ledge (12 mei)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Een sportief en gezellig klimavontuur op de rotsen tussen twee vriendinnen verandert in een angstaanjagende nachtmerrie. Hoogtevrees moet je zeker niet hebben bij deze thriller, die goed gekeken heeft naar de legendarische jaren 90 actiefilm Cliffhanger met toen Sylvester Stallone in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Ledge kunt kijken.

Last Seen Alive (12 mei)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Wanneer Will zijn (aanstaande) ex-vrouw Lisa naar het huis van zijn schoonouders rijdt, verdwijnt ze op mysterieuze wijze tijdens een korte stop bij een benzinestation. Een echte thriller waar we acteur Gerard Butler graag in zien. Lees hier waar je de film Last Seen Alive kunt kijken.

Operation Mincemeat (19 mei)

Bioscoop

Bron: Warner Bros
Van de makers van The King's Speech komt deze nieuwe oorlogsfilm met Colin Firth, Kelly Macdonald en Matthew Macfadyen in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in 1943. De inlichtingenofficieren Ewen Montagu en Charles Cholmondeley bedenken een aparte strategie om de Duitsers te misleiden. Lees hier waar je de film Operation Mincemeat kunt kijken.

Moloch (19 mei)

Bioscoop

Bron: Splendid Film
Alle veenlijken verzamelen in een oerhollandse horrorfilm met Sallie Harmsen, Anneke Blok en Jack Wouterse in de hoofdrol. Als Betriek en haar familie op een avond worden aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Lees hier waar je de film Moloch kunt kijken.

Everything Everywhere All at Once (19 mei)

Bioscoop

Bron: A24
Met een dikke beoordeling van 8,8 op IMDb is dit een film om in de gaten te houden. Met actrice Michelle Yeoh in de hoofdrol is dit een aparte mix van komedie, avontuur en actie, die de nodige vreemde multiversa samenvoegt. Lees hier waar je de film Everything Everywhere All at Once kunt kijken.

The Bob's Burgers Movie (25 mei)

Bioscoop

Bron: 20th Century Studios
Deze speelfilm is gebaseerd op de geanimeerde tv-serie Bob's Burgers. Wanneer een waterleiding scheurt, die recht voor Bob’s Burgers een enorm zinkgat creëert, blokkeert deze de ingang van het restaurant voor onbepaalde tijd. Hiermee zijn de plannen van de Belchers voor een succesvolle zomer volledig verpest. Lees hier waar je de film The Bob's Burgers Movie kunt kijken.

Invisible Demons (26 mei)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Deze prijswinnende en geroemde documentaire geeft een beeld van de gevolgen van de klimaatverandering, die niet alleen in de toekomst liggen, maar ook ons heden bepalen. Filmmaker Rahul Jain laat zien hoe een uitdijende megasteden en haar inwoners lijden onder zware luchtvervuiling, smog en vervuild drinkwater. Lees hier waar je de film Invisible Demons kunt kijken.

Top Gun: Maverick (26 mei)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
De teleurstellingen waren groot, het wachten was lang en verwachtingen zijn inmiddels torenhoog. De popcornknaller van Tom Cruise komt uit met zijn dikke vette straaljager en hoogstwaarschijnlijk ook nog een vleugje romantiek. De legendarische film Top Gun krijgt een vervolg en wij kunnen niet wachten. Lees hier waar je de film Top Gun: Maverick kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV