Tv-première Joker dinsdag te zien op Veronica in Meimaand Filmmaand

Tv-première Joker dinsdag te zien op Veronica in Meimaand Filmmaand
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De Joker blijft toch wel de meest fascinerende schurk uit de Batman-franchise. In 2019 kreeg deze lugubere antiheld een eigen film, die een doorslaand succes was. Joker is dinsdag voor het eerst op tv te zien in de Meimaand Filmmaand van Veronica. Je kunt Joker streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2022 op Gids.tv.

Het verhaal
We gaan terug naar de jaren tachtig, een duister decennium voor Gotham City. De mislukte stand-upcomedian en clown Arthur Fleck voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Langzaam maar zeker draait Arthur compleet door en verandert hij van een vriendelijke, vrolijke clown in een schurk, beter bekend als de Joker. Een man die kickt op haat en het veroorzaken van chaos.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt of voel je je niet zo vrolijk? Dan kun je Joker misschien beter overslaan, want de kans is groot dat je je na het bekijken van deze film nóg ellendiger voelt. Joker biedt namelijk geen greintje hoop en laat de maatschappij van zijn lelijkste kant zien. Bovendien kampt de hoofdpersoon met de nodige psychische problemen. Het zorgt voor een Hollywoodfilm zoals we ze zelden hebben gezien: duister en naargeestig, maar ook steengoed, fascinerend en meeslepend. Niet voor niets kreeg Joker maar liefst elf Oscarnominaties, waarvan die voor Beste Acteur (Joaquin Phoenix) en Beste Originele Muziek (Hildur Guðnadóttir) werden verzilverd.

Cast
Naast Joaquin Phoenix (C'mon C'mon) en Robert De Niro (The Irishman) zijn ook Zazie Beetz (The Harder They Fall) en Frances Conroy (The Power of the Dog) te zien in Joker. Deze film is geregisseerd door Todd Phillips (The Hangover).

Joker (2019) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is dinsdag 3 mei om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV