Bevrijdingsdag 2022: De meest indrukwekkende oorlogsfilms en -series op HBO Max

Bevrijdingsdag 2022: De meest indrukwekkende oorlogsfilms en -series op HBO Max
Allemaal met een IMDb score van boven de 7

Kijktip :

Het is de week van Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei). Op deze dagen vieren we onze vrijheid, maar denken we ook na over de prijs die daar tegenover staat. Gids.tv heeft de meest indrukwekkende en ijzersterke series en films van HBO Max op een rij gezet.

Lees hier het artikel: Nieuw op HBO Max: Deze films en series zijn nieuw in mei 2022

5. Flags of our Fathers (2006)

IMDb ★ 7,1

Bron: HBO Max
De legendarische regisseur Steven Spielberg en "western"-acteur Clint Eastwood bundelen voor het eerst hun krachten om het gruwelijke oorlogsverhaal van de bittere strijd om Iwo Jima, een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog, te vertellen. Lees hier waar je de film Flags of our Fathers kunt kijken.

4. Dunkirk (2017)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,8

Bron: Warner Bros
Teruggedrongen van het strand met hun rug naar de zee, worden Britse en Geallieerde troepen omsingeld door vijandelijke troepen en gaan ze een loodzware strijd tegemoet in de Tweede Wereldoorlog. Van meester regisseur Christopher Nolan. Lees hier waar je de film Dunkirk kunt kijken.

3. Cold War (2018)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,5

Bron: HBO Max
Een liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet bij elkaar passen en toch tot elkaar worden veroordeeld. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in de jaren 50, in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Parijs, toont de film een onmogelijk liefdesverhaal in onmogelijke tijden. Bekijk hier waar je de film Cold War kunt kijken.

2. The Pacific (2010)

IMDb ★ 8,3

Net als de nummer 1 van deze lijst gaat deze serie over de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal volgt de werkelijke belevenissen van drie Amerikaanse mariniers van het moment dat de Verenigde Staten deelnamen aan WOII. Lees hier waar je de serie The Pacific kunt kijken.

1. Band of Brothers (2001)

IMDb ★ 9,4

Gewone mannen, meegesleurd in het meest buitengewone conflict aller tijden. Tom Hanks en Steven Spielberg brengen het onwaarschijnlijke verhaal van de Easy Company, een elite-eenheid van Amerikaanse parachutisten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een waanzinnige, heftige en verdrietige serie, maar wel uitmuntend goed. Lees hier waar je de serie Band of Brothers kunt streamen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Bevrijdingsdag 2022: De meest indrukwekkende oorlogsfilms en -series op HBO Max of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV