Vanavond op tv: nieuw programma Fatale liefde, tv-première Joker en meer

Vanavond op tv: nieuw programma Fatale liefde, tv-première Joker en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 3 mei

Kijktip :

Vanavond is onder meer de eerste aflevering van Fatale liefde te zien. Verder ook de tv-première van Joker in de Meimaand Filmmaand van Veronica. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 3 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Selma's oorlog

NPO 2
20:25 uur

Selma van de Perre (99) is waarschijnlijk de bekendste nog levende verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog. In de documentaire Selma's oorlog gaat ze terug naar de plekken uit haar herinneringen, zoals in Amsterdam, waar Selma opgroeit, en Utrecht, waarvandaan ze tijdens de oorlog als koerierster pakjes rondbrengt door heel Nederland en zelfs tot in het buitenland. In Kamp Vught vertelt ze over haar werk in de gasmaskerfabriek en over de treinreis in een veewagon naar concentratiekamp Ravensbrück.

Nieuw: Fatale liefde

NPO 3
20:25 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe programma Fatale liefde wekelijks te zien op NPO 3. In deze serie gaat Olcay Gulsen in gesprek met slachtoffers en deskundigen op het gebied van partnergeweld. Fatale liefde wil gewelddadige relaties bespreekbaar maken. In elke aflevering van deze nieuwe serie ontmoet Olcay slachtoffers die te maken hebben gehad met psychisch of fysiek geweld door hun partners.

Tv-première: Joker

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de tv-première van de misdaadfilm Joker te zien. Arthur Fleck zoekt verbinding in het grimmige Gotham City, maar voelt zich verstoten door de maatschappij. Zijn kwetsbare moeder is zijn beste vriend, een vader heeft hij niet. Geleidelijk begint hij steeds meer uit de pas de lopen en ontpopt hij zich van vriendelijke clown tot de schurk Joker.

Live: Villarreal - Liverpool (Champions League)

RTL 7
20:55 uur

Om 20.00 uur voorbeschouwing en om 21.00 uur live verslag van de return van de halve finale in de Champions League tussen Liverpool en Villarreal. In het Spaanse Villarreal staat er nog wel het een en ander op het spel. Vorige week werd het op Anfield Road 2-0 voor de Engelsen door goals van Sadio Mané en een eigen goal van linksback Estupinan. Winnen in eigen huis met 3-0 is dus genoeg voor de Spanjaarden om alsnog naar de finale te gaan.

De rijdende rechter: ruzie met gemeente om boom

NPO 1
21:20 uur

In een nieuwe aflevering van De rijdende rechter is vanavond te zien hoe een inwoner van Vriezenveen, Overijssel in de clinch ligt met de gemeente. Meneer Schuurman weet het zeker: de hoge lindeboom die pal voor zijn woning staat waait een keer om. Een andere boom in de straat is met de laatste storm namelijk ook al omgevallen. En als dat met deze gebeurt, dan valt hij boven op zijn dak.

Actiefilm: V for Vendetta

Veronica
23:00 uur

Veronica zendt vanavond de spannende actiefilm V for Vendetta uit. In de nabije toekomst is Groot-Brittannië een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als 'V'. V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en televisiestation overneemt.

Actuele video's

Meer actuele video's