Documentaire Een oorlog die nooit overging woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Een oorlog die nooit overging woensdag te zien op NPO 2
Ed van Thijn zweeg over oorlogservaringen

Kijktip :

Oud-minister Ed van Thijn (die op 19 december 2021 overleed) zweeg vijftig jaar lang over zijn oorlogservaringen, wat een ongewild grote impact heeft. In de documentaire Een oorlog die nooit overging vertellen hijzelf en intimi over zijn leven en de impact van dit zwijgen.

Een oorlog die nooit overging gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Elektroshock
Als achtjarig Joods jongetje ontvlucht Van Thijn zijn woonplaats Amsterdam, na een razzia tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op zijn tiende belandt hij na verraad in kamp Westerbork, waar hij de bevrijding meemaakt. Na de oorlog komt hij bij een kinderpsychiater die hem elektroshocktherapie geeft.

Zwijgen
Als gevolg daarvan besluit hij vijftig jaar lang te zwijgen over zijn oorlogservaringen, wat een ongewild grote impact op zijn directe omgeving heeft. Intimi en de oud-politicus zelf vertellen over zijn leven en de impact van zijn zwijgen. Hoe kijkt Van Thijn terug op zijn leven en oorlogsverleden?

De documentaire Een oorlog die nooit overging is woensdag 4 mei om 19.00 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Een oorlog die nooit overging terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Een oorlog die nooit overging woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV