Speciale uitzending Vuur van de vrijheid woensdag te zien op NPO 1

Speciale uitzending Vuur van de vrijheid woensdag te zien op NPO 1
Bevrijdingsdag wordt ingeluid

Kijktip :

Nadat we op 4 mei om 20.00 uur hebben stilgestaan bij alle slachtoffers van oorlogsgeweld - met vooral aandacht voor de Tweede Wereldoorlog - is het tijd om de vrijheid te vieren. Bevrijdingsdag 2022 wordt afgetrapt met de special Vuur van de vrijheid.

Vuur van de vrijheid gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Vrijheid
Na het herdenken van oorlogsslachtoffers vieren we in Nederland op 5 mei dat we in vrijheid mogen leven. Op deze dag was Nederland in 1945 definitief bevrijd van de Duitse bezetter, na vijf zware jaren. Met een theaterprogramma en het ontsteken van het vuur van de vrijheid wordt de overgang gemaakt van 4 mei naar 5 mei.

Optredens
Winfried Baijens presenteert vanuit Hotel de Wereld en op het 5 Mei Plein in Wageningen het programma. Er zijn optredens van onder anderen Paul van Vliet, Yentl & De Boer, Karsu, Meau en Jungle by Night en ook dragen acteurs fragmenten voor uit de 'dagboekbrieven' van twee geliefden tijdens de oorlog. De uitzending eindigt met het vertrek van de estafettelopers.

De special Vuur van de vrijheid is woensdag 4 mei om 23.10 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de uitzending Vuur van de vrijheid terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's