Fantastische oorlogsfilm Dunkirk zie je vrijdag 27 mei op Canvas

Fantastische oorlogsfilm Dunkirk zie je vrijdag 27 mei op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Christopher Nolan maakt van zijn films graag complexe legpuzzels, getuige producties als Memento (2000), Inception (2010) en Interstellar (2014). Dunkirk werd dus ook een oorlogsfilm à la Nolan: met drie verschillende verhaallijnen, met elk hun eigen tijdsprongen. De film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Dunkirk streamen via HBO Max en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Dunkirk gaat over Operatie Dynamo, de evacuatie van de British Expeditionary Force met troepen uit België en Frankrijk van het strand bij Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. Operatie Dynamo vond plaats tussen 26 mei en 4 juni 1940, het beginstadium van de Tweede Wereldoorlog. De film kent drie verhaallijnen: het strand, de zee en de lucht. De verhaallijn 'het strand' toont gebeurtenissen die zich gedurende een week voordeden, de verhaallijn 'de zee' voornamelijk gebeurtenissen gedurende één dag, en de verhaallijn 'de lucht' gebeurtenissen gedurende één uur.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur Nolan is een liefhebber van hersenkrakers en kiest met Dunkirk opnieuw niet voor de gemakkelijke weg, door drie verhalen te vertellen die niet synchroon lopen. Voor de mensen die zich eraan wagen levert het een unieke kijkervaring op, maar Dunkirk heeft sinds 2017 bewezen niet ieders cup of tea te zijn: de meningen over de film zijn ernstig verdeeld. Feit blijft dat het epos zeker op technisch vlak perfect in elkaar zit, met vooral fantastisch camerawerk van de Nederlander Hoyte van Hoytema. De film kreeg maar liefst acht Oscarnominaties.

Cast
Naast Fionn Whitehead (The Duke) en Kenneth Branagh (Death on the Nile) zijn ook Cillian Murphy (A Quiet Place Part II), Mark Rylance (Don't Look Up) en Tom Hardy (The Revenant) te zien in Dunkirk. Deze film is geregisseerd door Christopher Nolan (Tenet).

Dunkirk (2017) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is vrijdag 27 mei om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: actie, drama, oorlog. Speelduur: 106 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische oorlogsfilm Dunkirk zie je vrijdag 27 mei op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV