Dinsdag in Op1: Ron Fresen draagt het stokje over aan Xander van der Wulp

Dinsdag in Op1: Ron Fresen draagt het stokje over aan Xander van der Wulp
Dit zijn de gasten van dinsdag 3 mei

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 3 mei

  • Het Russische offensief in de Donbas lijkt hopeloos vast te lopen. Wat gaan de Russen doen? Opschalen, gevechtspauze, of toch maar onderhandelen? In Op1 bespreken we met Oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp de mogelijkheden.

  • Wat betekent vrijheid anno 2022? De wereld verandert snel en daarbij voor velen het gevoel van vrijheid ook. Na twee jaar afwezigheid door corona organiseert de Stichting Vrijheidscolleges deze week weer colleges over de betekenis van vrijheid. De in Oekraïne geboren Evgeniy Levchenko en journalist Natascha van Weezel zijn twee vrijheidssprekers die deze week door het land trekken. Evginey maakt zich zorgen over de oorlog in zijn moederland en Natascha zoekt naar verbinding in tijden van polarisatie. Vanavond schuiven ze aan in Op1.

  • Het Amerikaanse Hooggerechtshof staat op het punt om het landelijk recht op abortus af te schaffen. De abortuswetgeving in de VS komt dan weer in handen van de staten. Dit staat in een gelekte document, afkomstig van het Hooggerechtshof. Gaat de verkiezingsbelofte van Trump alsnog uitkomen? En wat voor gevolgen heeft dit voor vrouwen in Amerika? Dat bespreken we in Op1 met Amerikadeskundigen Laila Frank en Raymond Mens.

  • Afgelopen weekend liep politiek duider van het NOS Journaal Ron Fresen voor het laatst naar het dak van de Haagse redactie van de NOS. Na ruim acht jaar vanaf die plek duiding te hebben gegeven bij het politieke nieuws van de dag, draagt hij het stokje over aan collega Xander van der Wulp. Vanavond bij Op1 vertellen beide journalisten over het vak van politiek duider en blikken we terug op acht jaar Ron Fresen.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Ron Fresen draagt het stokje over aan Xander van der Wulp of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV