Terugblik Bevrijdingsdag 2022 donderdag te zien op NPO 1

Terugblik Bevrijdingsdag 2022 donderdag te zien op NPO 1
Bevrijdingsfestival en concerten in beeld

Kijktip :

Het is donderdag 5 mei en dat betekent in Nederland sinds 1945 Bevrijdingsdag. 's Avonds is op NPO 1 een uitgebreide terugblik te zien op deze feestelijke dag, gevolgd door een registratie van het 5 mei-concert.

Terugblik op Bevrijdingsdag 2022 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Ambassadeurs
Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij reizen van het ene Bevrijdingsfestival naar het andere om optredens te verzorgen. Hun activiteiten zijn te zien in deze registratie. Vervolgens zien we op de Amstel, voor Koninklijk Theater Carré, het 5 mei-concert. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn hierbij aanwezig.

Optredens
De philharmonie zuidnederland onder leiding van chef-dirigent Duncan Ward staat op het speciaal gebouwde podium bij de Magere Brug. Eric Corton zorgt voor de rode draad van het programma, dat voorziet in optredens van onder anderen Fresku, Anita Meijer, Tania Kross, Merijn van Haren (Navarone), Wasim Arslan en celliste Ella van Poucke. Simone Weimans presenteert.

De special Bevrijdingsdag 2022 is donderdag 5 mei om 20.35 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de terugblik op Bevrijdingsdag 2022 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Terugblik Bevrijdingsdag 2022 donderdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV